Ekonomi Oyun başlıyor!

Oyun başlıyor!

11.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dev oyun fuarı E3, kapılarını açmaya hazırlanırken oyun dünyasını sarsan haberler de gelmeye başladı. Fuarda yeni oyun konsolları, yeni oyunlar, oyun platformları ve sanal gerçeklik gözlükleri adından söz ettirecek.

Oyun başlıyor

Oyun dünyasının en büyük fuarlarından olan Electronic Entertainment Expo (E3), 25’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. ABD Los Angeles’ta, 11-13 Haziran tarihlerinde açık kalacak olan fuara yeni konsollar, yeni oyunlar ve oyuncular için yeni teknolojiler damga vuracak.

Haberin Devamı

Yeni Xbox yolda

Nintendo Switch, Sony Playstation, Microsoft Xbox’da yeni modellerin tanıtılması bekleniyor. Fuar öncesinde ilk hamle Microsoft’tan geldi. Yeni Xbox için hazırlanın. Firma, E3 öncesinde kod adı Scarlett olan bir video oyun konsoluyla ilgili bilgiler paylaştı. Yeni cihaz Xbox One X’den dört kat daha güçlü olacak ve AMD çip kullanacak. 8K grafik sunan yeni konsolun saniyedeki görüntü sayısı 120 fps olacak. Yeni konsol aynı zamanda SSD sürücüye sahip. Bu da yeni cihazın eski mekanik sürücüye göre oyunları daha hızlı yüklemesini sağlayacak. Xbox Başkanı Phil Spencer, sunumu sırasında “Bu konsol sadece bir şey için yapıldı ve optimize edildi. O da oyun” dedi. Yeni Xbox, şirketin yeni uzay savaşı oyunu Halo Infinite ile beraber lanse edilecek. Microsoft’un yeni Xbox’ının gelecek yıl raflarda olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Konsol yarışları

Nintendo da, biraz daha taşınabilir ve daha güçlü Nintendo Switch versiyonunu tanıtabileceğine yönelik ipucu verdi. Ancak bu tamamen şu anki Switch’in yerini almayabilir. Nintendo Switch Lite’ı bu yaz sonunda görebiliriz. Ya da biraz daha güçlü Nintendo Switch Plus’ı. Yeni nesil PlayStation ise yolda. Sony’nin adı PlayStation 5 olması planlanan oyun konsolunu tanıtması bekleniyor. Donanım bilgileri şimdiden sızdırıldı. Ancak henüz oyunculara ulaşması için zaman var. PS5’in 2020’nin yarısından önce satışa çıkması beklenmiyor. Görünümü belli değil. Ancak teknik olarak üçüncü nesil Ryzen mimari üzerine 8 çekirdekli AMD işlemcisi olacak. PS4 oyunlarla uyum, 3D ses, 8K TV desteği, PSVR donanım diğer özellikleri arasında.

Oyun başlıyor
Yoğun rekabet var

Dijital oyun dağıtım platformu Steam ise, Epic Games Store’ın ani ve sert rekabetiyle güzleşiyor. Fortnite, dünyadaki en büyük oyunlardan biri. Tencent’in desteğiyle Epic daha fazla geiştirici çekmek ve kendi mağazasında yeni oyunlar lanse etmek için bir hayli bütçe harcıyor. Epic ve Tencent, E3 fuarında kendini gösterecek. Google’ın Stadia platformu da E3’de ilgi çekecek gibi duruyor. Stadia, oyunculara internetten Netflix’de film izlendiği gibi benzer tarzda oyun oynama şansı verecek. Oyun için bir konsol gerekmeyecek. Kasımda ise 14 ülkede kullanıma sunulacak.

Haberin Devamı

Oyun başlıyor

Sanal gerçeklik yağmuru

Oculus, Quest ve Rift S’i lanse etti. Valve ise, Steam Index’i duyurdu. Sanal gerçeklik yeni patlama için hazır. 6DOF sanal gerçeklik gözlüğü halen etkileyici. Android tabanlı platformda daha fazla geliştirici görüyor olacağız. Bilgisayar tabanlı kulaklıklar halen daha güçlü. Halen kompleks VR oyunları uzun kablo ve bazı garip adaptörler gerektiriyor. Valve Index ise halen büyük bir soru. Bin dolarlık fiyatıylar Rift S’in iki katı fiyata sahip. HTC Vive ise, piyasadaki en iyi çalışan sanal gerçeklik gözlüklerinden. Fuarda yeni ve daha pahalı sanal gerçeklik gözlükleri sürprizi görülebilir.

Oyun başlıyor

Keanu Reeves sürpriz yaptı

Polonyalı oyun firması CD Project Red tarafından geliştirilen bir rol yapma oyunu olan Cyberpunk 2077 ise, E3 başlamadan fenomen oldu. Bu oyunda bir karakteri canlandıran ABD’li ünlü oyuncu Keanu Reeves adından söz ettirdi. Microsoft’un E3 2019 etkinliğine katılan oyun firması, oyunla ilgili yeni bir fragman paylaştı. Bu fragmanda karşımıza Keanu Reeves çıktı. Oyun, distopya türünde. Cyberpunk 2077’de, Mr. Fusion adlı karakteri oynayacağı açıklanan Reeves, “Burada olmak, geleceğin sokaklarında yürümek gerçekten nefes kesici” dedi. Reeves, “Sen nefes kesicisin” diyen bir hayranına da “Sen öylesin” deyince sosyal medyada fenomen haline geldi. Cyberpunk 2077, Steam üzerinden ön siparişe açılmış durumda. Oyun, 16 Nisan 2020’de çıkacak. Türkçe dil desteği de olacak. Oyunun ülkemizdeki fiyatı ise 249 TL.

Haberin Devamı

Diğer büyük oyun dağıtıcıları da Battlefield, Call of Duty, Assassin’s Creed, FIFA gibi oyunların yeni versiyonlarını tanıtabilir.