Ekonomi Özel jette kira trendi

Özel jette kira trendi

06.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Özel jet uçağı hizmeti veren VistaJet Avrupa Başkanı Philippe Scalabrini, Hindistan, ABD ve Türkiye’de özel jet sahipliği trendinin düştüğünü, kiralama talebinin artış gösterdiğini söyledi. Küresel havacılık şirketi olan VistaJet, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye ve Avrupa’da 2018’in ilk yarısında kaydettiği gelişmeleri ve sonuçları açıkladı.

Özel jette kira trendi

Scalabrini, “Geçen yılın ilk yarısı ile bu yılın ilk yarısını karşılaştırdığımızda, Türkiye’de yüzde 82 oranında uçuş sayımızı artırdık. Yine yolcu sayımızı yüzde 15 oranında artırdık. Türkiye, her zaman bizim için önemli bir pazar, dünyanın geri kalanı ile bağlantılı olan bir pazar. Yeni Havalimanı bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘72 uçağımız var’

Scalabrini, bu artışın en önemli nedenleri arasında özel havacılığın rahatlığı, kolaylığı ve faydalarının yanı sıra kişi ve kurumların uçak sahipliğinden uzaklaşarak, maliyetleri düşürme ve varlık risklerini azaltma eğilimlerinin bulunduğunu belirtti. Filolarında bulunan 72 jet ile hizmet verdiklerini, dünyanın her yerindeki müşterilerin hizmetlerinden yararlandıklarını, özel havacılığı basitleştirmek istediklerini dile getiren Scalabrini, “İsterseniz, İstanbul’dan uçağa binebiliyorsunuz. İsterseniz Paris’ten ya da Los Angeles’tan. Nereden binerseniz binin, uçaklarımızın hepsi birbirinin aynı. Bu yüzden de müşterilerimize tutarlı, güvenilir hizmet sunuyoruz” dedi.

‘First class uçuş’

Haberin Devamı

Scalabrini, filolarında Bombardier Challenger 350 ile Global 6000 uçaklarının yer aldığını, kısa ve uzun menzilli seyahatlerin uçaklarıyla rahatlıkla yapılabildiğini belirtti.

Yolcuların kusursuz bir uçuş gerçekleştirmek istediğinde entegre uçuş hizmetleri de sağlayabildiklerini dile getiren Scalabrini, “Örneğin, müşterilerimiz önce ‘first class’ uçuyor sonra da VistaJetimizle uçuyor. Bu noktada biz onlara 7/24 hizmet sunuyoruz” dedi.