Ekonomi Özel yolculuğa yeni kaptan

Özel yolculuğa yeni kaptan

22.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaşar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Feyhan Yaşar, köklü geçmişleriyle küresel dönüşüm içindeki özel yolculuklarını başarıyla gerçekleştireceklerini söyledi 

Özel yolculuğa yeni kaptan

Türkiye’nin önde gelen sanayi topluluklarından Yaşar Holding’de, Yönetim Kurulu Başkanı merhum Mustafa Selim Yaşar’ın ardından Yönetim Kurulu yeni görev dağılımını yaptı.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar olurken; Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Gökoğlu, Cengiz Erol, Mehmet Aktaş, Kemal Semerciler ve Hakkı Hikmet Altan olarak belirlendi.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, yeni yönetim yapılanmasını ve kurumun gelecek vizyonunu yaptığı açıklamada şöyle özetledi: 

Dünya daha önce çok az görülmüş bir değişim döngüsünden geçiyor. Yalnızca pandemiyle açıklanamayacak olan dönüşüm gerek ekonomide gerekse toplumsal yapıda ezberi bozuyor. Türkiye’nin öncü sanayi topluluklarından biriyiz. Köklü geçmişimiz, deneyimlerimizden kaynaklanan gücümüz küresel dönüşüm içindeki özel yolculuğumuzu başarıyla birleştirmemizi sağlıyor.

Haberin Devamı

Yaşar Topluluğu olarak idealimiz, ülkemizin kalkınmasına, toplumun gelişimine katkı sağlamak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak. Tarıma dayalı sanayide teknolojiyle kaliteli üretim sağlamaya, araştırma geliştirme faaliyetlerimizle bireylerin beslenme ihtiyaçlarına yanıt vermeye, sürdürülebilir çalışma anlayışıyla katma değerli üretim yapmaya ve başta çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızın refahını sağlayacak çözümlere odaklandık.” 

Sürdürülebilirlik  öncelikli hedef

Topluluğun, sürdürülebilirlik kapsamında faaliyetinin olduğu her noktada sera gazı, su, enerji ve atık yönetimi çalışmalarını öncelik yaptığını vurgulayan Yaşar, toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim, kültür-sanat, arkeoloji gibi alanlardakiı çalışmaların ise varlık nedenleri haline dönüştüğünü kaydetti.