Ekonomi Pak tavuk, Mudurnu’nun tesislerini satın alıyor

Pak tavuk, Mudurnu’nun tesislerini satın alıyor

20.05.2009 - 17:23 | Son Güncellenme:

.

Pak tavuk, Mudurnu’nun tesislerini satın alıyor

Pak Tavuk, Mudurnu’nun isim hakkından sonra şimdi de tesislerini satın alıyor.
Mudurnu’dan yapılan açıklamada, Pak Tavuk’un, Mudurnu Piliç isim hakkı ve markasının ardından Mudurnu’daki tavukçuluk üretim tesislerinden kesimhane, yem fabrikası ve kuluçkahaneyi satın almak üzere bu taşınmazların sahibi Kılıç Deniz Ürünleri Üretim İhracat İthalat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ile anlaştığı bildirildi.
Açıklamada, satın almanın, Rekabet Kurumu’nun onayını müteakiben gerçekleşeceği kaydedildi.
Mudurnu Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, satın alma ile Mudurnu ilçesinin simgesi, halkın geçim kaynağı olan Mudurnu Tavuk üretim tesislerinin yeniden hayat bulacağını, vatandaşa açılan iş kapısıyla göçün yeniden tersine döneceğini ve bölge ekonomisinin canlanacağını belirtti.

900 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ
Taşınmazların sahibi Kılıç Deniz Ürünleri Üretim İhracat İthalat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ile fiyat ve ödeme konusunda mutabık kaldıklarını ve kanuni formalitelerin tamamlanmasını beklediklerini bildiren Daştan, şunları kaydetti:
Satın alma işlemi gerçekleştikten sonra tesislerin bakımını yapıp 2010 başında devreye almayı planlıyoruz. Böylece 550 doğrudan, 350 dolaylı olmak üzere toplam 900 kişiye iş imkanı sağlayacağız. Tesislerin yeniden hayata geçmesiyle Mudurnu’dan göçü durdurup birkaç yıl sonra tesisleri daha da büyüterek Mudurnu’ya geri dönüş sürecini başlatmayı amaçlıyoruz. Aralık 2008’den sonra ekonomisi durma noktasına gelen bu ilçeyi yeniden canlandıracağız.

Yazarlar