Ekonomi Pakistan atağı

Pakistan atağı

05.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve DEİK Türkiye - Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Demir Yerlikaya, Pakistan’la ticareti artırma çağrısında bulundu.

Pakistan atağı

İslamabad ve Lahor’a giden DEİK heyeti, WWF Pakistan tarafından Anadolu Grubu’nun iştiraki Coca-Cola İçecek’in desteği ile yaptırılan ve her sene 500 bin kişiye temiz su sağlayacak ünitelerden birinin açılışına katıldı. Heyet ayrıca, “Pakistan-Türkiye İş Dünyası Diyaloğu” toplantısına katıldı. Vardan ve Yerlikaya, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile de görüştü.

DEİK Başkanı Vardan, “Pakistan’da iş yapan Türk şirketleri büyük kolaylıklarla karşılaşıyor, vize engeli veya çalışma izni kısıtlamalarına maruz kalmıyor. Büyük bir potansiyel içeren Pakistan ile ülkemiz arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 600 milyon dolar. Bunu behemehâl geliştirmemiz gerekmekte” dedi.

Atilla Demir Yerlikaya ise, Pakistan ile Türkiye arasında 2016 sonuna kadar imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşması ile iki ülke arasındaki tarihi dostluk ve güvenin, gelişme ve refaha dönüşecek bir fırsat yakaladığını söyledi.