Ekonomi Pakistan ikmal gemisi ilk seyrini tamamladı

Pakistan ikmal gemisi ilk seyrini tamamladı

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Pakistan ikmal gemisi ilk seyrini tamamladı

Pakistan Deniz Kuvvetleri için STM tarafından dizayn edilen ve geliştirilen Denizde İkmal Gemisi Projesi son safhada. Türk Savunma Sanayi’nin tek seferde en büyük askeri gemi ihracat projesi olan Denizde İkmal Gemisi, Hint Okyanusu’nda gerçekleştirilen ilk seyir tecrübesini başarı ile tamamladı.

Haberin Devamı

STM’nin ana yüklenici olduğu Denizde İkmal Gemisi ‘PNS MOAWIN’, Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı tarafından Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Karaçi Tersanesi’nde inşa edildi.

Hint Okyanusu’nda

PNS MOAWIN seyir tecrübeleri kapsamında Karaçi Limanı’ndan 31 Mart 2018 günü Hint Okyanusu’na ulaştı.

Geminin ilk seyir tecrübesine, Pakistanlı tersane ve gemi personelinin yanı sıra 30 STM çalışanı ve alt yüklenici olan Türk firmalarının temsilcileri de katıldı.

Seyir tecrübelerine 4-5 Nisan tarihlerinde de devam eden geminin gece periyodunu kapsayan bu seyrinde kritik sistemlerinin testleri yapıldı ve beklenenin üzerinde bir performans sergileyen gemi testleri başarı ile tamamlayarak Karaçi Limanına döndü. Seyir tecrübelerine devam edecek olan geminin testlerinden alınan başarılı sonuçlar, Pakistan ve Türk Savunma Sanayi işbirliği açısından gurur kaynağı oluşturdu.