Ekonomi ‘Pandemi etkisi uzun süre devam edebilir’

‘Pandemi etkisi uzun süre devam edebilir’

22.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem Sargın, “2021’in ilk yarısında aşının yaygınlaşmasıyla birlikte pandemiyi kontrol altına alan büyük ekonomilerin iyileşme yoluna girdiğini görüyoruz. Bununla birlikte pandemiyi geride bıraksak da pandemi kaynaklı krizin ekonomiye ve iş hayatına etkilerini uzun vadede yaşamaya devam edeceğimiz muhtemel” dedi.

‘Pandemi etkisi uzun süre devam edebilir’

 

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından hazırlanan Dünya Yatırım Raporu’nun Türkiye tanıtımı, “Sürdürülebilir Toparlanmaya Yatırım” temasıyla Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ev sahipliğinde UNCTAD Yatırım Araştırmaları Bölüm Başkanı Richard Bolwijn ile YASED Başkanı Ayşem Sargın’ın katılımıyla çevrim içi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Rapora göre, küresel uluslararası doğrudan yatırımlar yüzde 35 daralırken, Türkiye’ye yapılan yatırımlar da bir önceki yıla göre yüzde 15 azaldı.

Raporda ayrıca, Türkiye’nin serbest bölge programını yazılım ve bilişim ile diğer yüksek katma değerli ve teknoloji-yoğun faaliyetlere odaklanarak genişletmesine ve Ford Otosan’ın Kocaeli’de 2.6 milyar dolarlık yeni elektrikli araç ve batarya yatırımına dikkati çekildi.