Ekonomi 'Pembe gözlük bize yakışmıyor'

'Pembe gözlük bize yakışmıyor'

17.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Pembe gözlük bize yakışmıyor'

Pembe gözlük bize yakışmıyor



     

     Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Baskanı Oğuz Satıcı, New York'ta İTKİB'in düzenlediği 4. Türk Tekstil Sergisi'nin açılışından önce düzenlediği basın toplantısında, Türkiye - ABD arasında yaşanan askeri gerginliğin ABD'li alıcıyı etkilemediğini söyledi.
     
     Dupont'tan destek
     Aksine fuarın ilk gününde bini aşkın alıcı ile karşılaştıklarını belirten Satıcı, ABD'deki fuarın benzerini 19 - 20 Temmuz'da Londra'da düzenleyeceklerini belirtti. Satıcı, Londra'daki fuara da 60 firmanın katılacağını belirterek, tekstilde bir dünya devi olan Dupont'la stratejik bir çalışma yaptıklarını söyledi.
     
     Satıcı, kur üzerindeki faiz baskısının kaldırılması halinde doların 1 milyon 250 bin liraya hatta 1 milyon liranın altına inebileceğini de belirtti.
     Yıl sonunda 42 - 43 milyar dolarlık ihracata ulaşılacağına işaret eden Satıcı, bu rakamın sektörün katma değer yarattığı anlamına gelmediğini ifade etti. Bir şirketin 40 milyar dolar ciro yapıp batabileceğini belirten Satıcı, zarar etmelerine rağmen sipariş almaya devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle dedi: "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın anlayışı içinde, sermaye yettiği sürece gideceğiz. Firmaların para kazanması, bu kaynağı ülkeye sokması lazım. Pembe gözlük, çok yakışmıyor Türk insanına."
     


EKONOMİ


'Türk malı içiyoruz'
Türkler, ABD malına soğuk
Otomobilin 04'ü veda etti
Mudilere 'Ay sonunda öderiz' dediler
Yatırımı uzun vadeye kaydırmanın zamanı
Şarj et, 90'la git
ABD'li alıcı Türk fuarına koştu
200 trilyonluk vergi zammı
Erdoğan: Memur nereye dökülürse, dökülsün...
Komisyondan 'offshore' kıyağına suç duyurusu
Kamu işçilerine ikramiye veriliyor
Cep'te değişen numaraya anons
EGO, gazda sabit ücreti geri ödeyecek

Yazarlar