Ekonomi Perakendeciler yazlığa taşındı!

Perakendeciler yazlığa taşındı!

04.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Perakende sektöründe yazlık hareketi başladı. Yatırımlar, Bodrum, Çeşme, Fethiye, Ayvalık gibi beldelere yoğunlaşırken, yeni konseptler deneniyor. Pop - up mağazalar ve deniz marketler açılıyor. Teknelere özel market hizmeti sunuluyor.

Perakendeciler yazlığa taşındı

HANİFE BAŞ - Türk perakendeciler yaz ayları için tatil beldelerine akın ediyor. Yatırımlar, Bodrum, Çeşme, Fethiye, Ayvalık gibi beldelere yoğunlaşırken, yeni konseptler de deneniyor. Marinalarda pop - up mağaza, denizde market, açık alanlarda satışı artırmak bunlar arasında. Yeni mağaza açılışları da bu bölgelerde yoğunlaşıyor. 

Haberin Devamı

Cirolar arttı

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yazlıklarda alışveriş hareketi beklediklerini belirterek, seyahatlerin normale dönüp, turistin de gelmesiyle yazlık beldelerde ciroların artacağını söyledi. Öncel, şöyle konuştu:

“Yaz hareketi bekliyoruz. En önemli enerji kaynağımız da turist. Ama özellikle Antalya’ya baktığımızda yabancı turist sayısı henüz yeterli değil. Ancak perakendeci, turist gelecekmiş gibi hazırlığını yapıyor. Şu anda ülkeler arasında aşı turizmi rekabeti var. Aşılamalar arttığında turizm de normale dönecek. Ayrıca yerli turiste hitap eden Bodrum, Alaçatı gibi bölgelerde de mutlaka hareket olacağını tahmin ediyoruz. Moda markaları olarak, her şey normalmiş gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yaz aylarında yazlık beldelerdeki cirolarda ciddi artış oluyor. Ama bu dönemde kış sezonunu da yazlıklarında geçiren önemli sayıda insan olduğu için cirolarımız hiç düşmedi.”

Haberin Devamı

Perakendeciler yazlığa taşındı

Mağaza açılışı sürüyor

İpekyol, Twist, Machka Genel Müdürü Uğur Ayaydın, Bodrum Yalıkavak Marina’da pop - up mağaza açtıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Plaj giyimi olarak yeni bir kategoriye de girdik. Bunu Burcu Esmersoy for Ipekyol Beachwear 2021 Koleksiyonu adı altında müşterilerimizle buluşturduk. Ayrıca pandemi sürecinde değişen davranışlarımızdan biri, büyük şehirler yerine doğal yaşama ve deniz kenarına doğru hareket etmek oldu. Bu çerçevede biz hem koleksiyonumuzu güncelledik, hem de müşterilerimize plaj giyim noktasında sunduğumuz çözümü geliştirmek istedik. Doğal yaşama ilginin artmasıyla yazlık bölgelere ilginin artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde bizi tatil alanlarında çok daha yoğun göreceksiniz. İki ay içinde Bodrum, Çeşme, Fethiye ve Ayvalık’ta 4 yeni mağazamızın açılışını gerçekleştireceğiz.”

Ayaydın, kendileri dahil bütün perakendecilerin yeni satış ve dağıtım kanalları üzerinde çalıştığını da dile getirdi. 

DeFacto da yazlık beldelerdeki mağaza sayısını artırıyor. Marka, İstanbul ve Antalya’da iki yeni mağaza daha açtı. Antalya’nın popüler AVM’leri arasında yer alan Time Center’da yeni mağazasını hizmete açan şirket, 2021 yılı sonuna kadar yurtiçinde ve yurtdışında mağaza sayısını artırmayı hedefliyor. 

Haberin Devamı

Beymen Yalıkavak Marina Resort da, 1 Haziran’da yaz sezonuna merhaba dedi. Marka, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında hizmet verecek, dünya markalarını tatilcilere sunacak.

Perakendeciler yazlığa taşındı

Teknelere market hizmeti

Carrefoursa tekne marketini bu yıl da açıyor. Carrefoursa CEO’su Kutay Kartallıoğlu, gerek havaların ısınması, gerekse salgının getirdiği yazlık yerlerde konaklama isteğinin sonucu olarak müşterilerinin bu bölgelere yöneldiğini gözlemlediklerini belirterek, “Bunun da satışlarımızı olumlu yönde etkilediğini görüyoruz. Bu süreçte fiziksel ve online marketimizden yapılan alışverişlerde sepet ortalamalarının bahçe mobilyaları, plaj ve güneş ürünleri başta olmak üzere yazlık ürünlerin alımlarıyla arttığını söyleyebiliriz” dedi. 

Mavi isimli teknelerinin bu yıl da Göcek’ten denize açılarak yedi gün boyunca teknelere hizmet vereceğini aktaran Kartallıoğlu, “Mavi teknemizin rotasında bulunan 25 noktada alışveriş yapılabiliyor. 50 metrekare alışveriş alanına sahip ve 16 metre uzunluğundaki Mavi’de çeşitli ürünler sunuyoruz. Ayrıca bu teknemize ek olarak İzmir Çeşme’den Antalya Kaş’a kadar olan tüm marinalara, teknenizde ihtiyacınız olan ürünleri mağazalarımızdan ücretsiz teslim sipariş hizmeti vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.