Ekonomi Perakendenin liderleri ‘geleceği’ konuşacak

Perakendenin liderleri ‘geleceği’ konuşacak

26.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Perakende sektöründen 110 üst düzey ismin katılacağı ‘Perakende Liderler Konferansı’ Barselona’da başlıyor. Zirvenin ‘Kapanış Bildirgesi’, sektörün ilk ortak yazılı metni olacak

Perakendenin liderleri ‘geleceği’ konuşacak

Soysal Danışmanlık tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Perakende Liderler Konferansı’, 110 üst düzey perakendecinin katılımıyla yarın başlıyor. 28 Mayıs’a kadar sürecek olan konferans, İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleştirilecek.
Soysal Genel Müdürü Suat Soysal, “Konferans perakendenin liderlerini günlük rutinden uzaklaştırarak dünya ve Türkiye perakendesi üzerine fikir alışverişi yapmalarına, yeni fikirlerle tanışmalarına imkân veriyor. Böylece sektörün yönü çiziliyor, kısa ve orta vade planlar şekilleniyor. Yeni işbirliklerinin kurulmasına yardımcı olarak olumlu bir enerji yaratılıyor dedi.
Bu yılki gündemi ‘Bugünü anlamak ve geleceği şekillendirmek’ olan konferansta, ilk gün ‘Kıyasıya yaratıcılık, kıyasıya çözüm’ başlıklı oturumda ilk kez sektörün önde gelen isimleri iki takım halinde sektörün geleceğini belirleyecek ve önemli sorunlara yönelik önerilerini tartışmaya açacak. Yine bu yıl ilk kez yapılacak olan Konferans Kapanış Bildirgesi, ‘Kıyasıya yaratıcılık, kıyasıya çözüm’ oturumundaki takımlar tarafından, sektör temsilcileriyle görüş alışverişi yapılarak hazırlanacak.

Muzip pazarlamacı geliyor
Sektörün yol haritasını belirlemek, konferansta oluşan duygu ve düşünceleri pekiştirmek ve yıl boyu başvurulacak referans metni oluşturmak amacıyla oluşturulacak bildirge, sektörün ilk ortak yazılı metni olma özelliğini de taşıyacak.
Esse Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şeftali, Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu, Mavi Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, Marks&Spencer Genel Müdürü Esra Nil Erkmen, Dominos Pizza Genel Müdürü Aslan Saranga, EURO RSCG CEO’su Levent Erden ve Watson Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu’nun da konuşmacı olarak katılacağı konferansın yabancı konukları arasında yer alan “muzip pazarlamacı” OfficeMax’ın Reklam ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Thacker, geleneksel reklam ile dijitali birleştirerek yaratıcı pazarlama faaliyetlerini nasıl hayata geçirdiğini anlatacak.
Tüm dünyadan 25 bin tasarım ve perakende profesyonelini buluşturan echochamber.com’un kurucusu ve Kreatif Direktörü Howard Saunders yenilikçi trendleri ve tüketici davranışlarındaki değişimleri analizlerle aktaracak.

Ümit Boyner’le Türkiye
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, seçim sonuçlarının ekonomiye etkileri, Türkiye’nin orta vadede dünyadaki yeri, yıl sonu ekonomik gösterge tahminleri, TÜSİAD’ın 2011 senaryoları, misyonu, demokrasiye bakışı ve perakende sektörünün önündeki fırsatların ve tehditlerin konuşulacağı özel oturumda yer alacak.
Turkmall ve Markafoni sponsorluğunda gerçekleşen Perakende Liderler Konferansı’nın diğer sponsorları ise Tween, Sensormatic, AVM mfi Partners ve Kartes Bıçakcılar. 17. yüzyılda inşa edilen bir Katalan çiftlik evinde hizmet veren Can Travi Nou’nun bahçesinde yapılacak olan gala yemeğinin sponsoru ise Milliyet gazetesi olacak.

Haberin Devamı

Kimler katılacak?
110 üst düzey perakendecinin katılımıyla gerçekleşecek olan Perakende Liderler Konferansı’na katılacak isimlerden bazıları şöyle:
“Abdullah Kiğılı (Kiğılı), Mustafa Taviloğlu (Mudo), Yılmaz Yılmaz (Koton), Hüsnü Özyeğin (Fiba), Aslı Karadeniz (Boyner), Süleyman Orakçıoğlu (Orka Group), Cüneyt Yağcı (Group Seb), Elif Çapçı (Beymen), Tolga Tatari (Markafoni), Ali Murat Kızıltaş (İnci), Ayşen Zamanpur (Silk&Cashmere), Ahmet Ş. Yanıkoğlu (Watsons), Sinan Öncel (Twiggy), Tekin Acar (Tekin Acar Cosmetics), Ümit Zaim (Derimod), Mehmet Ziylan (FLO), Vahap Küçük (LCW).”