Ekonomi Piyasa ilk şoku atlattı

Piyasa ilk şoku atlattı

19.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı ve rüşvet verildiği iddialarıyla önceki gün İstanbul ve Ankara’da başlayan operasyonunun etkisiyle eylül ayından bu yana en düşük seviyesini gören Borsa İstanbul dün gelen tepki alımlarıyla toparlandı. İlk şoku atlatan BIST 100 endeksi yüzde 0.66 artışla 71.417 puandan tamamladı.

Piyasa ilk şoku atlattı


Ancak dünya piyasaları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıklayacağı politika kararına odaklanmış durumda. Analistler Fed’in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programına ilişkin kararı ve söylemlerinin bugün piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.
Fed’e bağlı...
Eti Yatırım Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü Adem Özen, Reuters’a, “Yükselişi tamamen teknik ve tepki hareketi olarak görmek lazım. Endeks, mevcut gelişmelere aşırı tepki verdi. Sert düşüş sonrası tepki alımı geldiği söylenebilir. Dolayısıyla bu yükselişin bir devamlılığı ve kalıcılığı olduğu söylenemez. Ancak Fed’den gelecek açıklamalara bağlı olarak bir yükseliş gelirse 73.000 ve 75.000 seviyeleri görülebilir” yorumunu yaptı.