Ekonomi Pizzacının içine market açıyor

Pizzacının içine market açıyor

08.09.2008 - 00:09 | Son Güncellenme:

Restoran zinciri Pizza Pizza, yeni açacağı pizza dükkânlarının içine mini market de kuruyor. Dükkânda pizza siparişini bekleyen müşteri, bir yandan da süt, dondurma, çikolata alışverişi yapacak

Pizzacının içine market açıyor

Türk pizza zinciri Pizza Pizza, restoran içine market açmaya hazırlanıyor! İlki İstanbul Ataşehir’de faaliyete geçecek olan Pizza Pizza Express Shop adlı bu mağazalarda pizza siparişini bekleyenler bir yandan da restoran içindeki mini marketten meşrubat, dondurma, Tekel ürünü alışverişlerini yapacak.
Pizza Pizza’nın sahibi Abbas Türker, yıl sonuna kadar sayısı 10’a ulaşacak bu dükkânların tüketiciye kolaylık sağlayacağına inandığını belirterek, “Pizza siparişi sırasında çocuklar farklı şeyler isteyebiliyor. O an lazım olan bir şey evde bulunmayabiliyor. Dükkândaki mini marketle bu dert ortadan kalkacak” dedi. Türker, bu yeni dükkânlardaki mönüde yalnızca üç boyutlu pizza ve sandviç olacağını da söyledi.

Suriye’ye pizzacı açıyor
Pizza Pizza’nın 44 ilde 139 şubeye ulaştığını, hedefin 2010 yılına kadar 250 şube olduğuna değinen Türker, oluşturdukları sistemle bayilerinin ayda 20 bin YTL net kâr elde edilebileceğini de belirtti.
Türker, “Biz sözleşme koşullarını Türkiye’ye uygun hale getirdik. 250 bin dolar olan franchise maliyetini 100 bin dolara kadar çektik. Eğitimleri ve çalışma saatlerini yeniden düzenledik. Ortalama bir şube 20 bin YTL’ye kadar aylık net kâr getirebiliyor. Eğer şube taşradaysa bu oran 5 - 6 bin YTL oluyor” dedi.
Bu yıl Suriye ve Suudi Arabistan’a 5 şube açacaklarını da anlatan Türker, Körfez ülkeleri, Türk cumhuriyetleri, Rusya, Ukrayna ile temaslarının da devam ettiğini söyledi. Geçen yıl 60 milyon dolar ciro yapan Pizza Pizza’nın bu yılki hedefinin 70 milyon dolar ciro olduğuna dikkat çeken Türker, ekonomik ve siyasi belirsizlikler gördüklerini ve bu nedenle bu yıl yatırım yapmayacaklarına değindi.

Haberin Devamı

Las Vegas’ta pizza şovda yarışacak
Türkiye’de müşterilerin en çok malzemesi bol, hamuru kalın etli pizza sevdiğini söyleyen Abbas Türker en az satış yaptıkları çeşidin ise karışık sebzeli vejetaryen pizza olduğunu belirtti. Adana, Urfa gibi kebap diyarı olarak bilinen kentlerdeki satışların beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini vurgulayan Türker, pidesiyle ünlü Trabzon’un da yüksek satışlarıyla kendilerini şaşırttığını dile getirdi. 
Kendisini pizza ustalarının yetiştirdiğini söyleyen Türker, “Ben eskiden 6 pizzayı aynı anda çevirirdim. Şimdi ise boynuz kulağı geçti. Ancak yakında ABD’nin Las Vegas kentinde bir pizza şov yarışmasına katılmaya hazırlanıyoruz” dedi.