Ekonomi ‘Premium’la devam, turizme selam

‘Premium’la devam, turizme selam

10.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bünyesindeki gayrimenkul geliştirme firmasıyla bugüne kadar 40’a yakın projeyi hayata geçiren Babacan Holding, Esenyurt’ta 7 bloktan oluşan 1216 konutluk karma projesi “Babacan Premium”u satışa çıkardı.

‘Premium’la devam, turizme selam

400 milyon lira yatırımla hayata geçecek projede, AVM ve cadde dükkanlarından oluşan 102 ticari ünite de yer alıyor. Yüzde 1 KDV avantajıyla sunulan projede metrekare fiyatları 2 bin 800 liradan başlıyor. Eylül ayında inşasına başlanan ve öncelikle Dubai Cityscape Fuarı’nda tanıtılan Babacan Premium projesinde ilk etap teslimlerin 2018 Haziran ayında yapılması planlanırken, ikinci etabın ise 2018 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Otellerle büyüme
Lansman dönemine özel ödeme seçenekleri de oluşturan Babacan Holding, projede yüzde 15 peşinatla ve yüzde 15 indirim gibi kolaylıklar da sunuyor.
Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, ön talep döneminde projenin yüzde 20’sini sattıklarını belirterek, “Araziyi 45 milyon dolara 2015’te satın almıştık. Zaten 2016 yılı yatırım yılı ve bizim yılımız olacak. Küçükçekmece E-5 üzerinde ve Gaziantep’te iki yeni projemizi daha hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşümde ise Fikirtepe’de 9 sokaktan oluşan bir bölgede çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
“Batures” adında bir şirketle turizm sektörüne de odaklandıklarını kaydeden Babacan, özellikle “prime” markasıyla otel yatırımları yapacaklarını ifade etti. Babacan, “Güneşli’de Prime Suit otelimizi açtık. Prime Palace isimli otelimiz de yine Babacan Premium’a yakın bir lokasyonda hayat bulacak. Atatürk Havaalanı yakınlarındaki Port Royal projesinin karşısında da bir suit otel projemiz var” ifadesini kullandı.