Ekonomi ‘Quant’la harekete geçti hedef 5 yılda 3 bin konut

‘Quant’la harekete geçti hedef 5 yılda 3 bin konut

05.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ataşehir Şerifali’de Quant Residence’ı satışa sunan Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut hedefiyle yola çıktı. Anadolu yakasına odaklanan firma, Haliç bölgesinde ise kentsel dönüşüm projesi için çalışma yapıyor

‘Quant’la harekete geçti hedef 5 yılda 3 bin konut

Üniversite yıllarına dayanan arkadaşlıklarını 2011 yılında kurdukları Kraton İnşaat’ta buluşturan Ömer Meriç ve Ersin Aydeniz, Uluslararası Finans Merkezi’nin yükseleceği Ataşehir’den harekete geçti. Ataşehir Şerifali bölgesinde ilk projesi Quant Residence projesinin ön satışlarına başlayan Kraton İnşaat, markalı konut üretiminde Anadolu yakasına odaklanacak. Kentsel dönüşüm konusunda da aktif olmayı hedefleyen Kraton İnşaat bir yandan da Haliç’te kentsel dönüşümle ilgili hazırlıklar yapıyor. Şirket gelecek yıl içinde 5 bin markalı konut projesine imza atmayı planlıyor.
Şirketin ismi Kraton’un sert, sağlam zemin anlamına geldiğini ifade eden Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Ömer Meriç, bu ismin hem ortaklığın sağlam bir arkadaşlık üzerine kurulduğunu, hem de şirketin markalı konut sektöründe iddialı ve sağlam adımlarla ilerleyecek olmasını simgelediğini anlattı.

Dönüşümle ilgileniyor
Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aydeniz de, Kraton inşaatın markalı konut alanında öncü markalardan biri olma hedefine sahip olduğunu belirterek, “İnşaat sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren iki arkadaş olarak çıktığımız bu yolda Türkiye’nin sayılı konut üreticileri arasında yerimizi alacağız” dedi.
Kraton İnşaat olarak Anadolu yakasına odaklanacaklarının ifade eden Aydeniz, “Bir yandan da Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm projeleriyle ilgiliyiz. Haliç’te kentsel dönüşümle ilgili bir çalışmamız var. Öncelikli hedefimiz 1 yıl içinde Quant Residence projemizi tamamlamak. Kraton olarak 5 yıl içinde 3 bin konuta imza atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

2014 sonunda tamamlanacak
Kraton’un ilk projesi olan Quant Residence’tan bahseden Meriç, inşaata ve satışlara başladıklarını söyledi. Ataşehir Şerifali’de 2 blok olarak yükselecek Quant Residence’ta bloklardan birinin rezidans, diğerinin de ofis bloğu olarak projelendirildiğini belirten Meriç, “16 katta, 72 konutun yer alacağı Quant Residence’da 7 katlı 4 bin metrekarelik ofis bloğu yer alıyor. Geçtiğimiz mayısta inşaatına başladığımız projemizi Aralık 2014’te tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Dairelere bahçe terası yaptı
Quant Residence’da 1+1, 2+1, 3+1 ile dubleks ve penthouse dairelerin yer aldığı bilgisini veren Meriç, projede 66 metrekare 1+1, 110 metrekare bahçe katlı 1+1, 135 metrekare 2+1, 150 metrekare, 3+1, 210 metrekare Dublexs ve Bahçe Dubleks ile 280 metrekare büyüklüğünde 4+1 penthouse daire seçeneğinin bulunduğunu belirtti.
Projedeki bazı dairelerde 30 - 35 metrekarelik bahçe terasların olduğunu söyleyen Ömer Meriç, bahçe teraslarının tavan yüksekliğinin 6 metre olduğunu kaydetti. Meriç, projede, spor alanları ve çocuk havuzunun yer aldığını kaydetti.

‘Otopark değil konut satıyoruz’
Markalı konutta tüketicinin yanıltıldığını ifade eden Meriç, şunları söyledi:
“Fiyatlandırmalar brüt metrekareler üzerinden yapılıyor. Örneğin, daire büyüklüğü 80 metrekare olarak açıklanıyor. Tüketici 80 metrekare ev aldığını düşünerek parasını ödüyor. Ancak bu metrekarenin içine yeşil alanlar, otopark alanları, depo alanları gibi alanlarda dahil ediliyor. Tüketici 80 metrekarelik ev satın aldığını düşünürken, 40 metrekarelik bir evle karşı karşıya kalıyor. Dolayısıyla tüketici ev satın almak yerine otopark, depo alanı vb. satın almış oluyor.
Biz, otopark değil konut satıyor. Fiyatlarımızı açıklarken net metrekare üzerinden fiyatlarımızı açıklıyoruz.”

Haberin Devamı

Evini dönüştürene ‘stok konut’ seçeneği
Kentsel dönüşüm sürecinde evini yenilemek isteyenlere en ileri derecede destek verildiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde evinin bulunduğu bölge dışında başka yeri tercih edecek hak sahipleri için stok konut üretme çalışmalarının başladığını söyledi.
Bu çalışmanın ilk etapta Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı vasıtasıyla İstanbul Hoşdere ile Kocaeli’nde yapılacağını dile getiren Bayraktar, 700 stok konut yapacaklarını belirtti. Bayraktar, “Riskli evini yenilemek isteyenler, bulundukları bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek” dedi.

700 konut yapacak
İstanbul’da 504, Kocaeli’nde 196 olmak üzere 700 stok konut üretileceğini anlatan Bayraktar, stok konutların, hak sahiplerinin riskli binasıyla takas edilebileceğini ya da gerekirse kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan kredi imkânlarından yararlanılarak alınabileceğini anlattı. Bayraktar, hak sahiplerinin trampaya konu taşınmazlarının Hazine adına tescili sırasında, tapu dairelerinde gerçekleştirilecek tüm iş ve işlemleri Emlak Konut’un yürüteceğini kaydetti. Bayraktar, dönüşüm kapsamında vatandaşların, bu işlemler için harçtan muaf olacağını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Yabancı yatırımcıya özel 2 projede indirim başlattı
Sonbahara hızlı bir giriş yapan Demir İnşaat, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil ediyor. Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi’ne katılan Demir İnşaat, fuarda Demir Romance ve Ayışığı Vadi Evleri’ne özel bir kampanyaya imza atıyor.
Beylikdüzü’nde gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren Demir İnşaat, inşasına devam ettiği Demir Romance’a özel vade farksız 24 ay taksit imkânı sunuyor. Ayrıca fuar kapsamında Demir Romance için düzenlediği kampanya ile peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uyguluyor. Daha önceki projelerinde daireleri en az yüzde 30 prim yapan Demir İnşaat, Demir Romance için ise en az yüzde 15’lik yatırım garantisi vaat ediyor.
Ayışığı Vadi Evleri’ndeki özel kampanya kapsamında da vade farksız 15 taksit seçeneği sunuluyor. Dairesini peşin almak isteyen tüketicilere özel yüzde 10 indirim uygulanan kampanya kapsamında hemen tapu ve hemen taşınma ayrıcalığı yer alıyor.

Tapu ve ikamet hizmeti
Uluslararası Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi’nde, mütekabiliyet yasası kapsamında yabancılara büyük kolaylıklar sunan Demir İnşaat, her iki proje için satışlarda Türkiye’den ikamet alımı ve tapu işlemleri hizmeti de veriyor. Böylece yabancı yatırımcılar mütekabiliyet yasası altındaki prosedürlerle de uğraşmadan kolayca daire sahibi oluyor.

Haberin Devamı

Sosyal alanlar dikkat çekiyor
15 bin metrekare arsa alanında inşa edilen Ayışığı Vadi Evleri 11 katlı 6 blok olarak inşa edildi. Projede 1+1’lerin büyüklükleri 66 metrekare, 2+1’lerin 98 ile 118 metrekare, 3+1’lerin 130 ile 166 metrekare ve 4+1’lerin büyüklükleri ise 223 ile 274 metrekare arasında değişirken, bazı katlar teraslı daire olarak tasarlandı. Ayışığı Vadi Evleri’nin sosyal donatıları içinde, açık ve kapalı spor alanlarının yanı sıra hamam, sauna, buhar odası, masaj salonu, jakuzi ve sinevizyon salonu bulunuyor.
Demir Romance ise, 7 blok üzerinde toplam 776 konut, 60 ticari alan ve 28 villa yer alacak. Projede, açık kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, SPA merkezi, diyetisyen hizmetinin yanı sıra fitness merkezi yer alacak.

Haberin Devamı

Başakşehir’in yeni projesi ön satışta
Emlak Konut GYO’nun Şubat 2013’te yapılan Başakşehir-Ayazma’daki 3. Etap ihalesini kazanan Özülke ve Özkar Ortak Girişimi, yeni projeyi ön satışa çıkardı.
Proje iki etap, 15 blok ve bir kuleden oluşuyor. Yaklaşık 1.500 konutun yer alacağı projede 1+1'den 6+1'e her ihtiyaca ve arayışa yönelik daire tipleri bulunurken, ağırlık 2+1, 3+1 ve 4+1 büyüklüğündeki dairelere veriliyor. Projede toplu yaşam alanlarında komşularla sosyalleşmenin sağlanması için oluşturulan aktivite alanları dikkat çekiyor. Projenin en dikkat çekici detayları arasında özellikle çocuk eğitim ve oyun odaları, spor tesisleri ve sıcak su havuzları da yer alıyor.
Başakşehir-Ayazma bölgesinde hayata geçecek olan proje lokasyonu ile dikkat çekiyor. Projenin bulunduğu alanda, 11 ihtisas hastanesinin hizmet vereceği dev proje Sağlık Kent'in temelleri de bu yılsonunda atılıyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın hemen yanında yer alan projeye çok yakın bir bölgeden de üçüncü köprü bağlantı yolu geçiyor. Metro istasyonu ise 900 metre uzaklıkta bulunuyor.

Haberin Devamı

10 bin konutu teslim edip sektörden çıkacak
Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, bugüne kadar 7 projeyi teslim ettiklerini bir yıl içinde ise aralarında Fi Side ve Fi Life projelerinin bulunduğu 10 bin konutu 1 yıl içinde bitirip teslim ettikten sonra gayrimenkulden çıkacağını açıkladı.
30 Eylül’de Beylikdüzü’nde yapılan 1725 konut ve 30 tane işyerinden oluşan Fi Tower projesini teslim edeceğini açıklayan İnan, “Fi Tower’a her gün 20 daire taşınabilecek. 350 milyon lira yatırım değerindeki Fi Tower projesinde şu anda 1+1 daireler 150 bin liraya satılıyor. 2+1’lerin yoğunlukta olduğu projede 1150 tane 2+1 daire var. Bu daireler ise 200 bin liradan satılıyor” dedi.
Fi Tower’da dairelerin tamamlandığını açıklayan İnan, “Sadece dairelerin içindeki parke, mutfak ve kapıları yapmadık. Bunları yapabilmek için projede metrekare başına 100 liralık fark istedik. Ancak tapularını alanların hiçbiri bu ödemeyi yapmadı. Sadece tapularını almak isteyen 150 kişi bu ödemeyi yaptı. Hatta sözleşmede yer alan ve alıcının ödemesi gereken doğalgaz ve elektrik gibi abonelik paralarını ödemiyorlar. Yok pahasına mallarımızı sattık abonelik işlemlerini bitirdik. Bundan sonra ödemeyen mevcut haliyle içeri girip kendisi yapacak. Parasını ödeyene ise yapıp öyle teslim edeceğiz.”
Bu projeden 3 ay sonra ise Fi Side projesini teslim edeceğini açıklayan Fikret İnan, projelerinin tümünün satıldığını sadece Fi Side’ta ellerinde 500 konut stoğu kaldığını, bunun ise parasını ödemeyen ya da geri alanlar nedeniyle oluştuğunu belirtti.
İmar değişiklikleri nedeniyle Fi Said ve Fi Tower projelerinde 700 tane daire kaybettiğini dile getiren İnan, “Fi Life’ta 580 dairemiz gitti. Bitmiş bir bloğu yıktık. O projede 400 daire kaldı” diye konuştu.

Başkentin lüks semtinde 9 dönümlük arsa satıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası, Ankara İli Çankaya İlçesi Büyükesat Mahallesi’nde bulunan 8.776 metrekare büyüklüğündeki arsasını ihale yoluyla satışa çıkardı. İlbank’ın 26.695 Ada 3 parselde bulunan arsasının satışına yönelik ihale, kapalı zarf teklif alma ve pazarlık-açık artırma şeklinde ve iki oturum halinde yapılacak.
Başkentin en gözde bölgelerinden birinde bulunan arsanın satış ihalesine katılmak için, çok sayıda firma,başvuruda bulundu. İhalenin ilk oturumu 23 Eylül 2013’te İller Bankası Genel Müdürlük binasında yapılacak. Uygun görülecek istekliler, yazı ile ikinci oturuma davet edilecek.

Esentepe, 5 ay sonra akıllı evlerle tanışacak
Toya Yapı, akıllı ev sistemi ile inşa ettiği Q Studio Esentepe’yi beş ay sonra teslim edecek. Stüdyodan 3+1‘e kadar uzanan daire seçenekleri bulunan projede, akıllı ev sistemleri uygulanıyor.
Akıllı ev özelliği ile ev sahiplerinin perde,jaluzi, ev içi güvenlik, aydınlatma kontrolü gibi elektrikli tüm sistemlerin kontrolü, yönetim ile haberleşmenin de dahil olduğu tüm ihtiyaçlarını touch panel üzerinden karşılaması sağlanacak.
Q Studio Esentepe’de iPad/iPhone ve bilgisayar bağlantısı ile perdeler, aydınlatma ve iklimlendirme sistemleri uzaktan kumanda edilebiliyor. Ev sahipleri istediği alanlarda tek tuş ile kontrolü ayrı olarak sağlayabiliyor.