Ekonomi Rabobank 8 yıl sonra yeniden Türkiye’de...

Rabobank 8 yıl sonra yeniden Türkiye’de...

04.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollandalı Rabobank, Türkiye’de mevduat bankası kuruyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), hakim ortağı Rabobank International Holding’in olacağı, 300 milyon dolar karşılığı Türk lirası sermayeli mevduat bankası kurulmasına izin verdi

Rabobank 8 yıl sonra yeniden Türkiye’de...

Hollandalı Rabobank, Türkiye’de mevduat bankası kuruyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), hakim ortağı Rabobank International Holding’in olacağı, 300 milyon dolar karşılığı Türk lirası sermayeli mevduat bankası kurulmasına izin verdi. BDDK’nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Şekerbank’ı istemişti
Buna göre, kurucu hakim ortağı Rabobank International Holding B.V. (yüzde 96 pay oranı ile) ve diğer tüzel kişi ortaklar tarafından Türkiye’de 300 milyon dolar karşılığı Türk lirası sermayeli mevduat bankası kurulmasına izin verilmesine karar verildi.
Türkiye’de temsilcilik açan ve banka alma girişimleri sonuçsuz kalan Rabobank’ın Türkiye ilgisi sürdü. Rabobank daha önce Türkiye’nin gündemine 2005 yılında Şekerbank’ın yüzde 51’ini 340 milyon TL’ye satın almasıyla gelmiş ancak, bu anlaşma daha sonra bu anlaşmadan vazgeçilmişti. Rabobank’ın Adabank’a da talip olduğu dile getirilmişti.

114 yıllık geçmişi var
Hollanda’da 114 yıl önce bir grup çiftçi tarafından kurulan Rabobank, özellikle gıda sektöründe yerel girişimlere finans vermesiyle biliniyor. The Banker dergisinin ‘dünyanın en büyük 1000 bankası’ listesine 26’ncı sıradan giren Rabobank, aynı listede aktif büyüklük açısından ise Avrupa’daki birçok dev bankanın önünde yer aldı.