Ekonomi Radikal sıçramalar yapabilirsiniz

Radikal sıçramalar yapabilirsiniz

25.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hayata bakış açısında yeni pencereler açılırken düşünce boyutunda, eğitimde ve yabancılarla ilişkilerde yenilenme içerisine giriyorsunuz. Katı kalıplardan çıkma gereği var

Radikal sıçramalar yapabilirsiniz

Radikal sıçramalar yapabilirsiniz
2018’de olduğu gibi bu yılda burcunuzu destekleyen uzun vadeli değişiklikler ve destekler söz konusu. Hayata bakış açınızda yeni pencereler açılırken, iş hayatınız ve meşguliyetlerinizde de yeni bir istikrar gelişiyor olacak. Uzun vadede değişiklikler getiren pek önemli transitler var. Bu yıl 6 Mart’tan itibaren Uranüs, Boğa burcuna iyice yerleşmiş olacak. Bu transit gelecek 7 yıl boyunca düşüncelerinize yeni boyutlar, açılımlar ve uyanışlar getirmekte. Olayları değerlendirme tarzınız baştan sona değişebilir. Özellikle düşünce boyutunda, eğitimde, uzaklarla ve yabancılarla ilişkilerinizde büyük bir yenilenme içerisine girmektesiniz. Katı kalıplardan çıkmak gereği de var. Eğer bakış açınızı, inanç ve düşüncelerinizi yenilemek istemiyor iseniz, bu durum hayatınızda bazı sıkıntılara ve hoş olmayan sürprizlere de yol açabilir. Uranüs özellikle hayatınıza yeni insanları, yeni çevreleri, özellikle yabancıları daha çok getirirken, bu kişilerden çok şey öğrenebilir, düşünce ve inançlarınızı da gözden geçirebilirsiniz. Uranüs’ün olumlu açısı sayesinde düşünce boyutunda esneklik kazanmanız sizi şimdiye kadar kapalı kaldığınız ortamdan da dışarıya taşıyacak. Eğer 23-30 Ağustos arasında doğmuş Başak iseniz, Uranüs’ün yenileyici enerjisine kucak açmanız dikkat çekici olabilir.

Haberin Devamı

Aşkta hırsa dikkat

Burcunuz hem Uranüs’ün yenileyici yönlerini daha kolay alırken, Satürn’ün sağladığı istikrar ve sorumlulukları da reddetmiyor. Yıl boyunca Oğlak burcunda kalacak olan Satürn size iş hayatında ve sorumluluklar alanında daha istikrarlı ve çok fazla zorlanmadan ilerleyebileceğiniz fırsatlar sunmakta. Satürn’ün bu transiti, özellikle yükselen burcu Başak olanlar için aşk hayatına bazı gölgeler ve can sıkıntısı getirebilir. Satürn soğutan bir enerji olduğu için, bu dönemde aşkta yeknesaklık ve alışılmış olanın dar çerçevesine girmemeye bakmalısınız. Pek çok şey dengede gözükse de, aşk bunların dışında bir konu olduğundan, bu dönemde kimi zaman mutsuzluklar ya da hırsın neden olabileceği hoşnutsuzluklar söz konusu olabilir. Jüpiter’in bu yıl Yay’da ilerliyor olması ev hayatına oldukça hareketli bir atmosfer getirmekte.

Haberin Devamı

Neptün de burcunuzu doğrudan etkileyen bir transit olarak görülmekte. 2011’den bu yana Balık burcunda ilerleyen bu güç ilişkilere, evlilik hayatına ve ortaklı konulara hassasiyetler, fedakârlıklar getiriyor. Eğer 6-11 Eylül doğumlu bir Başak burcu iseniz, Neptün’ün pasifize eden, kimi zaman dağınıklık ve karmaşa getiren etkilerini bu dönemde daha çok hissedebilirsiniz. Bu tarihlerde doğan Başak’lar evlilikte ya da erkek figürlerle, otorite figürleri ile olan ilişkilerinde bazı karmaşalar, tatminsizlikler ve belirsizlikler yaşayabilirler. Kimi zaman bu durum kendi kendini kandırmaya ve gereksiz bir iyi niyet geliştirmeye de neden olabilir ki, genelde sonuçları daha sonra fark edilebilecektir. Plüton da Oğlak burcundaki seyrini devam ettirirken, burcunuzla uyumlu bir açıda kalıyor. Bu yılın ikinci yarısında Satürn de Plüton’a iyice yaklaşırken, hırs yaptığınız konulara iyice odaklanabilirsiniz. 12-16 Eylül doğumlu olan Başak’lar Plüton’un güç getiren ve hayatlarında dönüşüm yapmalarını sağlayan yeteneklerini daha iyi değerlendirebilirler. Bu durum aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda sertleşmenize de neden olabilir. Dolayısı ile her şeyi kontrol etme isteğinde olmak ya da aşırı eleştirel ve katı davranmak yarardan çok sıkıntı ve hoşnutsuzluklara da yol açabilir.

Haberin Devamı

İş, para ve kariyer

Bu yıl genel olarak iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda oldukça şanslı sayılırsınız. Satürn’ün uzun vadeli istikrar sağlayan açısı sayesinde olayları geldiği gibi yönetebilir ve aynı zamanda şimdiye kadar yaptıklarınızın karşılığını alabilecek terfiler de bulabilirsiniz. Özellikle severek yaptığınız bir işte başarı bu yıl çok daha kolay gelebilir. Çalışma hayatı dışında yeni bir ilgi geliştirmeniz de mümkün. Yükselen burcu Başak olanlar ayrıca bu dönemde uzaklarla ilgili çalışmalar, yolculuklar öne çıkarken, akademik alanda yeni tecrübeler edinmekte zorlanmayacaklar. Kısaca bu yıl özellikle ektiklerinizi biçebileceğiniz, daha kolay hareket edebileceğiniz imkanlar içerisindesiniz.

1 Ocak-14 Şubat arasında biraz daha dikkatli ve daha sakin olmaya bakmalısınız. Önemli bir karar ya da yenilik yüzünden kendinizi endişeli hissedebilirsiniz. Bu dönemde eşinizin maddi konuları, ortaklı işler, miras, borç alacak konuları yüzünden bazı huzursuzluklar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

14 Şubat-31 Mart döneminde uzaklarla, yabancılarla daha çok temas tecrübelerinizi daha çok geliştirebilirsiniz. Ani gelişmeler düşüncelerinizi değiştirmenize yol açabilir.

31 Mart-16 Mayıs arasında iş hayatında çok daha mücadeleci ve hızlı olmanız gerekebilir. Bu dönemde iş hayatında rekabet öne çıkarken, kendi üstlerinizle ve yönetimle de ters düşmemeye, sözlerinizde daha dengeli olmaya çalışmalısınız.

16 Mayıs-2 Temmuz arasında gruplar içinde, sosyal alanda daha aktif davranabileceğiniz koşullar var. Grup çalışmalarında duygusal açıdan sizi yoran koşullar gündeme gelebilir. Gelecek beklentilerinizle ilgili konularda daha ciddi kararlar vermek durumunda kalabilirsiniz.

2 Temmuz-18 Ağustos arasında sonunu göremediğiniz riskli işlere girmemeniz yararınıza olacak. Kimi durumlarda gizli kalan şeyler, ya da sizin aşırı gurur yaptığınız bir konu yüzünden huzursuzluk hissedebilirsiniz. Düşünmeden vereceğiniz karar yüzünden kayıplar söz konusu.

Haberin Devamı

18 Ağustos-4 Ekim arasında Mars burcunuzda ilerleyeceği için ekstra bir çaba ve gayret içine girebilirsiniz. Önemli adımlar, yeni başlangıçlar ve kimi zaman riskli durumlar da gündeme gelebilir.

4 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında fazladan masraflar, harcamalar ve bütçeniz açısından daha yorucu koşullar söz konusu. Bu dönemde iş hayatında daha fazla çalışma ve ortaklardan, eşten destek arama gündeme gelebilir.

19 Kasım’dan sonraki dönemde ise daha fazla ziyaret, görüşme ve zihinsel açıdan sizi meşgul edebilecek çok şey söz konusu. Düşüncelerinizde ikna edici olmanız zor değil, ancak fazla zorlayıcı ve müdahale edici olabileceğiniz durumlar da söz konusu olabilir.

Radikal sıçramalar yapabilirsiniz
Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl özellikle ev ve aile hayatınıza yönelik olumlu gelişmeler, adımlar ve sizi evde daha mutlu edebilecek fırsatlar var. Yeni bir çocuğun doğumu ya da evde sizi pozitif yönde etkileyebilecek bir gelişme özellikle Jüpiter geçişi altında daha olası gözükmekte. Yapı gereği çalışmaya fazlası ile açıksınız ve kimi zaman bu durum aşk ve güzel şeylere yönelmek açısından pek avantaj sağlamamakta. Aşkta ve keyif veren konular için kendinize ve özel hayatınıza daha çok zaman yaratmaya gayret etmelisiniz. Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılar yapacağı dönemlerde bu konularda daha güzel fırsatlar, keyifler ve eğlenceler gündeme gelebilir. Bu nedenle, 4 Şubat -1 Mart, 26 Mart-20 Nisan, 15 Mayıs-9 Haziran, 21 Ağustos-14 Eylül ve son olarak 26 Kasım-20 Aralık arasında sizi mutlu edecek deneyimlere daha çok açıksınız. Genel olarak bu yıl 31 Mart-16 Mayıs ve 18 Ağustos-4 Ekim arasında evde ilişkilerinizde daha sakin olmaya çalışmalısınız.

Sağlığa dikkat!

Eğer 6-11 Eylül doğumlu bir Başak iseniz bu yıl sağlığınız konusunda biraz daha özenli olmalı ve ilaçlarla ilgili daha bilinçli olmaya bakmalısınız. 1 Ocak- 14 Şubat arasında gereksiz endişelerin yaratabileceği zayıflıklara dikkat etmek gerek. 2019’da 5-19 Mayıs, 2 Temmuz 1 Ağustos, 14-28 Eylül, 12-26 Kasım dönemlerinde sağlığınıza daha fazla özen gösterebilirsiniz.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Her yıl 3 kez, ortalama 22 gün geri giden Merkür bu yıl bu hareketini su elementinde yapıyor. Dolayısı ile Merkür’ün gerilediği dönemler özellikle yakın çevreniz, ailevi konular, yakın beraberlikler, ortaklıklar ve gruplarla ilgili konulara kimi zaman belirsizlikler, gecikmeler getirebilir. İlk geri dönüş 5-28 Mart tarihleri arasında Balık burcunda olacak. Bu dönemde iş anlaşmalarında, karşılıklı görüşmelerde daha dikkatli olmanız gerekebilir. 8 Temmuz-1 Ağustos arasında Merkür, önce Aslan’da, 19 Temmuz’dan sonra ise Yengeç’te gerileyecek. Bu dönemde belirsiz ya da gizli kalan bir konu daha sonra grupları, takım çalışmalarınızı ya da arkadaş çevrenizi etkileyebilir. 31 Ekim-20 Kasım arasında Akrep burcunda gerileyecek olan Merkür özellikle zihinsel açıdan daha yoğun ve kurcalayıcı olabileceğinizi anlatmakta.

Yükselen burcunuza göre 2019

YÜKSELEN KOÇ: Kimi zaman kendinizi aşırı yıpratabiliyorsunuz. Burcunuzun yöneticisi Mars, 1 Ocak-14 Şubat arasında yine Koç’ta olacağı için bu dönemde önemli atılımlar ve ciddi girişimler gündeme gelebilir. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-10 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos arasında akıcı koşullar mümkün.

YÜKSELEN BOĞA: Becerikli bir kişisiniz. Yükselen burcunuza giren Uranüs sizi iyice beklenmedik ve ani tepkilere, tavırlara sokuyor. 14 Şubat-31 Mart arasında hızlı ve girişkensiniz ancak küçük kazalara dikkat edin. Aşkta 15 Mayıs-9 Haziran özellikle size olumlu destek sunmakta. 2 Temmuz-18 Ağustos’ta ev hayatında sakin düşünmeye bakın.

YÜKSELEN İKİZLER: Çok zeki ve hızlısınız. Bu yıl ilişkiler ve evlilik alanınıza ilerleyen Jüpiter size önemli destekler ve başkalarından olumlu yaklaşımlar elde edebileceğiniz olanaklar getirmekte. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 9 Haziran-3 Temmuz ve 1-26 Kasım hareketli olabilir. İş ortamında 14 Şubat-31 Mart arasında daha çalışkan olmanız gerekebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ: Kritik gelişmeler ve sizi test eden koşullar altındasınız. Eğer evlilikte sorunlar var ise, sonuca varmak almak gerekebilir. 4 Şubat-1 Mart, 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ilişkiler açısından daha olumlu olabilir. 16 Mayıs-2 Temmuz’da pek çok konuda girişken ve mücadeleci olacaksınız.

YÜKSELEN ASLAN: Bu yıl Jüpiter’in yükselen burcunuzla olan uyumlu açısı hayattan daha çok keyif alabileceğiniz fırsatlara işaret ediyor. Kendinizi ifade etmek, ödüllendirilmek söz konusu. Aşkta ve çocuklarla ilgili alanlarda da mutlu olaylar bekleyebilirsiniz. 14 Şubat-31 Mart arasında iş ve maddi konularda daha olmaya bakın. 2 Temmuz- 18 Ağustos arasında çok daha girişimci olabilirsiniz. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat ve 28 Temmuz-21 Ağustos arasında mutluluk daha kolay.

YÜKSELEN BAŞAK: Bu yıl genel olarak size verimli olabileceğiniz fırsatlar sunmakta. Evde genişleme, yeni bir çocuğun doğumu dikkat çekebilir. 4 Şubat 1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran ve 21 Ağustos-14 Eylül arasında aşkta güzel zamanlar var. 18 Ağustos-4 Ekim arasında da önemli girişimler içindesiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Çoğu zaman gerçek kişiliğinizi saklıyor olabilirsiniz. Bu yıl ev, aile ve yerleşim cephesinde önemli konular gelişmekte. Aşkta ve beraberliklerde 1-26 Mart, 20 Nisan-15 Mayıs ve özellikle 14 Eylül-8 Ekim hareketli olabilir. 4 Ekim-19 Kasım arasında daha soğukkanlı düşünmek gerek.

YÜKSELEN AKREP: Hırslı ve etkinsiniz. Geçen yıl içinde Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size kişisel girişimler, yeni başlangıçlar ve ilerleme imkânı getirdi. 26 Mart- 20 Nisan, 3-28 Temmuz ve özellikle 8 Ekim 1 Kasım size aşkta daha destekleyici koşullar getirebilir.

YÜKSELEN YAY: Kuşkusuz bu yıl Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size pozitif tutumlar, şahsi yeteneklerinizi çok daha iyi kullanma ve ilerleme imkanı getirmekte. Bu yıl yolculuklar, eğitsel uğraşlar çok daha önemli destekler sunacak. İş hayatında yeni adımlar mümkün. Parasal alanda ise gelirlerinizi iyi kullanmalısınız. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-15 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 1-26 Kasım arasında mutlu olmak daha kolay olacak.

YÜKSELEN OĞLAK: Oldukça etkin bir kişiliğiniz var. Son bir yıldır yükselen burcunuza ilerleyen Satürn’ün şekillendirici, sınır koyucu ve sorumluluk yükleyici etkisi altındasınız. Satürn size daha ciddi düşünceler, ilişkilerinizi ve doğal olarak kendinizi gözden geçirme ihtiyacı getirmekte. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran, 21 Ağustos-14 Eylül ve 26 Kasım-20 Aralık arasında hayatınıza daha fazla mutluluk getirebilecek olanaklar var.

YÜKSELEN SAKA: Bu dönemde hayat dümeninizi yönetmek ve ilerletmek pek kolay değil ancak Jüpiter yardıma koşuyor. 2019’da gruplar, sosyal gelişmeler ve arkadaşlar size önemli destekler ve ümitler getirmekte. 1-26 Mart, 9 Haziran-3 Temmuz, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 20 Aralık sonrası daha keyifli zamanlar ve ilişkiler içinde olabilirsiniz. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında evlilikte daha sakin kalmalısınız.

YÜKSELEN BALIK: Dışsal etkilere, fedakarlıklara çok açıksınız. Bu yıl Jüpiter kariyer alanınızda ilerlerken iş hayatında daha yüksek bir seyir izleyebilirsiniz. Bu alanda pek çok hayaliniz ve daha geniş bir vizyonunuz var. Tanınma yönünde önemli fırsatlar elde etmeniz mümkün. 31 Mart 16 Mayıs ve 18 Ağustos 4 Ekim arasında enerjinizi daha özenli ve sakin kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aşkta 26 Mart 20 Nisan, 3-28 Temmuz ve 21 Ağustos 14 Eylül tarihleri arasında daha büyük bir hareketlilik bekleyebilirsiniz.

Radikal sıçramalar yapabilirsiniz

YARIN: TERAZİ BURCU