Ekonomi Ramazan AVM’ye bereket getirdi

Ramazan AVM’ye bereket getirdi

06.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

AVM’lerde Ramazan bereketi yaşanıyor. Alışveriş ve iftarların yoğunluk kazandığı AVM’lerde Ramazan’a özel etkinlikler var. Fasıl dinletisi, gölge oyunu, Ramazan Sokağı, Ramazan çadırı bunlar arasında.

Ramazan AVM’ye bereket getirdi

 

HANİFE BAŞ - Alışveriş merkezlerinde (AVM) Ramazan bereketi yaşanıyor. Özellikle gıda alışverişinin ve iftarın yoğunluk kazandığı AVM’lerin kapanış saatinin 22:00’dan 24:00’a çekilmesi planlanıyor. AVM’lerde iftar çadırı kuranların yanında fasıl dinletisi, gölge oyunu, hat sergisi gibi etkinlikler düzenleyenler var.

Haberin Devamı

Yoğunluk var

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, “AVM’lerde Ramazan hareketi başladı. İftarlar veriliyor, sonra da rahatça alışveriş yapılması sağlanıyor. AVM’lerin kapanış saatinin 22:00’dan 24:00’a alınması için çalışma başlatacağız. AVM’lerin dışarıya bakan restoranlarında kapanış saati 24:00’a alınmıştı. Bayram üzeri de bir hayli yoğunluk bekliyoruz” dedi.

Katlanarak artacak

212 İstanbul Power Outlet Genel Müdürü Hasan Necip Akol, Ramazan’da AVM’lerde gıda ve marketlerin ilk 15 gün çok hareketli olduğunu, ikinci 15 gün ise hazır giyimin hareketlendiğini belirtti. Akol, “Ramazan ve bayrama özel etkinlikler de planladık. Cuma ve cumartesi fasıl dinletisi yapıyoruz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Forum markasını bünyesinde bulunduran Multi Turkey AVM Yönetim Direktörü Tuğrul Cömert, Ramazan’ın ilk haftası ziyaretçilerin daha çok evlerinde vakit geçirmeyi tercih ettiğini anımsatarak, “İlk hafta sonrası ise rakamlar katlanarak artar ve bayram ise yılın en yoğun dönemlerinden birini getirir. Ramazan döneminde AVM çalışma saatlerimizde bir değişiklik yok. Bayram öncesinde kapanış saati daha ileri çekilebiliyor” diye konuştu.

Karagöz ve Hacivat

Marmara Park Alışveriş Merkezi, Ramazan’da ziyaretçilerini iftar öncesi ve sonrası Marmara Park Mutfak’ta fasıl ve tasavvuf etkinliğiyle ağırlıyor. İnegöl AVM, Ramazan süresince 12.00–24.00 arasında hizmet verecek. Etkinlikler arasında mehter gösterisi ve Hacivat Karagöz gölge oyunu da var. Forum Kapadokya ‘Kitap ve Hediyelik Eşya Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Forum Çamlık’ta, Hacivat Karagöz’den sema gösterisine etkinlikler yer alıyor.