Ekonomi Ramazan bayramı yaklaşırken tatlılar görücüye çıktı

Ramazan bayramı yaklaşırken tatlılar görücüye çıktı

16.09.2009 - 10:35 | Son Güncellenme:

.

Ramazan bayramı yaklaşırken tatlılar görücüye çıktı

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla Suriye’de de tatlılar görücüye çıkmaya başladı. Şam’da, tatlıcılar sokağının bulunduğu Meydan semtinde onlarca tatlıcı, Ramazan Bayramı öncesinde son hazırlıklarını yapıyor. Ancak tatlıcıların, müşterilerin ilgisini çekmek için başvurduğu yöntemler, kıyasıya bir rekabeti ortaya koyuyor.
Bazı tatlıcılar müşterilerinin beğenisine 40 çeşit tatlı sunarken, bazı tatlı dükkanlarında 80 çeşit tatlı arasından seçim yapmaya çalışmak da mümkün. Tatlı dükkanında çeşitli yerlere yerleştirilen kameralar ve dükkanın önüne kurulan dev ekranlarla canlı yayın üretim yapan tatlıcılar dikkati çekiyor. Ancak canlı yayın üretim yapan dükkanın karşısındaki tatlıcı, daha farklı bir yöntem izliyor ve tatlı yufkalarını sokakta açarak müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyor.
Çeşitli desenler verilerek hazırlanmış tatlı tepsileri, kaju ve fıstık içinden oluşan kalp şeklindeki tatlı tepsisi, ilginç vitrin düzenlemeleri ve dükkanların önündeki ışıklandırma sistemleri tatlıcılar sokağına festival havası veriyor.