Ekonomi Ramazan paketleri raflarda yerini aldı

Ramazan paketleri raflarda yerini aldı

24.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan yaklaşırken zincir marketler farklı ürünlerin yer aldığı erzak paketleri hazırladı. Fiyatları 20 ile 70 lira arasında değişen paketlerin yanı sıra hediye çekleri de bir diğer alternatif...

Ramazan paketleri raflarda yerini aldı

Gıda perakendecileri Ramazan ayında geleneksel hale gelen erzak paketlerini market raflarına taşıdı. Ürün zenginliği ve markalarına göre fiyat farklılığı gösteren paketler iftar ve sahur sofralarına uygun olarak hazırlandı. Ürünler tek tek değil, paket olarak tüketicilere sunulduğunda yüzde 15 ile 40 arasında fiyat avantajı sağlıyor.
Öte yandan firmalar hazırlanmış ürünlere bağlı kalmak istemeyenler için özel paket hazırlıyor. Müşterilerin limitlerini kendilerinin belirleyebildiği hediye çekleri ise ihtiyaç sahiplerine istediklerini alma imkanı sunuyor. Ramazan için marketler tarafından hazırlanan erzak paketlerinin fiyatları 70 TL’ye kadar çıkıyor. Gıda ürünlerine yönelik tüketimin artmasını fırsat bilen marketler Ramazan ayında yapılacak alışverişlere yönelik indirim kampanyası gibi kolaylıklar da yapıyor.

Haberin Devamı

Migros’tan 3 seçenek
Migros, ‘Bereket’, ‘Ziyafet’, ‘Lezzet’ adlı üç ramazan kolisi hazırladı. 4 kişilik ailenin iftar ihtiyacını karşılayacak olan kolinin fiyatı 16.95 TL’ken, 22 üründen oluşan en pahalı koli ise 39.90 liradan satılıyor. Migros, 5 - 500 TL yüklenebilen ‘Hediyem Kart’ ile isteyenlere hediye ya da kendi kolilerini hazırlama seçeneği sunuyor.

Carrefoursa markaları bir pakette
Carrefoursa 4 adet Ramazan kolisi hazırladı. 13 çeşit üründen oluşan Klasik Ramazan Paketi 19.90 TL iken, en pahalı paket 20 çeşit ürünle 49.90 TL’ye satılan Mega Ramazan Kolisi. Market, kendi markası olan Carrefour Discount markalı ürünlerden oluşan bir koli de hazırladı. Bu kolinin fiyatı ise 29.90 lira.

Haberin Devamı

Kiler’den bolluk paketi
Geçen yıllarda müşterilerine altın kampanyası sunan Kiler, 12 Ağustos’a kadar farklı günlerde dört kez 50 TL ve üzeri alışveriş yapan müşterilerine 50 TL puan hediye edecek. Hediye puanlar Kiler müşterilerinin kazanç kartlarına yüklenecek. Ramazan ayını ‘Bolluk’ paketi ile karşılayan Kiler’in 13 çeşit üründen oluşan kolisi 19.90 TL.

Özel koli isteyenlere
Metro Toptancı Market, fiyatları 23.99 - 59.99 TL arasında değişen 5 farklı paket hazırladı. Ramazana zamsız giren Metro müşterilerine kendi zevklerine göre koli hazırlama imkanı sunuyor. Profesyonel müşterileri içinse limitlerini kendilerinin belirleyebileceği hediye kart imkanı sunuyor.

Real’den ‘cazip’ koli
Real, bu yıla özel olarak 16.90, 24.90, 33.90 ve 47.90 TL olmak üzere dört farklı seçenek hazırladı. Real herhangi bir limiti olmayan hediye çeklerini de hazırladı.

Uyum, özel sipariş alıyor
Uyum Gıda, dört ayrı paket hazırladı. 24.90 TL’lik ‘Şarküteri’ paketinin yanı sıra ‘Ekstra’, ‘Jumbo’ ve 69.90 TL’lik ‘Mega’ isimli paketler iftariyelik ve hediyelik olarak da kullanılabiliyor. Uyum Gıda’da tüketiciler ramazan paketleri dışında kendi özel sipariş paketini de oluşturabiliyor.

Kartla harcama kolaylığı
Makro Market raflarında 19.90 ve 36.50 TL’den satılan paketlerin yanı sıra alışveriş çekleri de bulunuyor. Farklı bütçelere uygun tek ya da çok seferde tüketilen para kartlar da mevcut. Tüketiciler kendi paketlerini hazırlayabildiği gibi, hediye çeki ve para kartı armağan edip harcamayı ihtiyaç sahiplerinin insiyatifine bırakabiliyor.

Haberin Devamı

İndirim marketler de hazır
İndirim market zincirlerinden Diasa ve Bim 25 TL yüklü hediye kart hazırladı. Kartlar tüketicilerin ihtiyaçlarına göre Ramazan hazırlığı yapmasını sağlarken, hediye seçeneği olarak da tercih edilebiliyor.

Kızılay’a destek
19.95 ve 39,95 liralık iki koli hazırlayan A101’in Ankara ve Sakarya bölgesindeki 100 mağazası Kızılay ile işbirliği yaptı. Tüketicilerin vermek istedikleri gıda paketleri ve hediye çekleri market aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kızılay’a teslim ediliyor.