Ekonomi Randevulu hibrit ofis sistemi

Randevulu hibrit ofis sistemi

04.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Unilever Türkiye, randevu sistemiyle çalışan hibrit çalışma modeliyle uyumlu yeni ofisi U-House ile çalışan esenliğini ve performansını artıracak.

Randevulu hibrit ofis sistemi

Unilever Türkiye, hibrit çalışma modeliyle uyumlu yeni ofisi U-House’u tanıttı. U-House’un çalışma modeline uygun olarak ofiste aşırı yoğunluğa sebebiyet verilmemesi adına çalışanlar ‘rezervasyon sistemi’ ile ofise gelebilecek. Unilever Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, çalışanlar ofise gelecekleri günü önceden sisteme girerek çalışma alanını kullanabilecek. Randevu sistemine bildirim yapmayanlara da ofiste çalışma imkanı sağlanırken, randevu bildirimi yapanların özellikle otopark kullanımında önceliklendirilmesinin söz konusu olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Unilever Türkiye CEO’su Mustafa Seçkin hibrit modelle amaçlarının çalışan esenliğini ve performansını artırmak olduğunun altını çizerek, “Bu hibrit modelden en iyi şekilde yararlanmak için önerimiz tüm çalışanlarımızın, gün içerisinde ofiste geçirdiği süreye bakılmaksızın, en azından haftada bir kez U-House’a giriş yapması” dedi. U-House’un çalışma modeline uygun olarak ofiste aşırı yoğunluğa sebebiyet vermemek ve aynı zamanda gelenlerin hizmetlerden en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak adına ‘rezervasyon sistemi’ uygulandığını kaydeden Seçkin, “Çalışanlardan ofise gelecekleri günü önceden sisteme girmeleri isteniyor. Bu bildirimi yapmayanlara da ofiste çalışma imkanı sağlanırken, bildirim yapanlar otopark kullanımında önceliklendiriliyor. Ofis doluluk oranlarında en yüksek hedef yüzde 60. Oranın en yükseldiği günler salı, çarşamba ve perşembe günleri. Ofis kullanımı pazartesi ve cuma nispeten düşük” diye konuştu.

Haberin Devamı

Randevulu hibrit ofis sistemi

Biyofilik dizayn

U-House’un sahip olduğu ‘biyofilik dizayn’ ile doğayı içerisinde barındıran bir yapı haline geldiğini kaydeden Seçkin, içindeki yeşil alanlar arttığını ve bu yeşil alanların da ağırlıkla canlı bitkilerden oluştuğunu söyledi. Seçkin, IREC Sertifikalı yüzde 100 yeşil enerji kaynaklı elektrik kullanımı, 2022 yılında 2010’a göre yüzde 27 daha az elektrik ve yüzde 65 daha az su tüketimi, 2010 ve 2022 arasında yüzde 84 azalan karbon salımı sağlandığını belirtirken, U-House’un sıfır katı atık prensibiyle çalıştığını da kaydetti.

2022’yi büyümeyle kapattı

Unilever’in global olarak 2022 yılını büyüyerek kapattığını dile getiren Seçkin, şöyle konuştu: “2023 ilk çeyrek rakamlarına göre de büyüme devam ediyor. Unilever Türkiye ofisi de hacim (volume) açısından bir yıl öncesiyle kıyasladığında euro bazında aynı rakamları yakaladı. Bu anlamda Unilever Türkiye Ofisi, 170’ten fazla ülke arasında ilk 20’deki yeriyle Unilever için dünya genelinde en başarılı ülkeler arasında yer aldı.”