Ekonomi Ray Sigorta acentelerini kampanyalarla destekliyor

Ray Sigorta acentelerini kampanyalarla destekliyor

26.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ray Sigorta, acentelerini kazan-kazan ilkesiyle pazar payını artırmayı hedeflediği motor dışı branşlarda komisyon artırımı ve kampanyalarla destekliyor

Ray Sigorta acentelerini kampanyalarla destekliyor

Ray Sigorta’nın en önemli parçası olan acenteleriyle uzun soluklu işbirliği gerçekleştirdiğini belirten Ray Sigorta İcra Kurulu Üyesi ve Satış Direktörü Anıl Rasih Gülcen, “Ray Sigorta satış ekipleri olarak acentelerimizin yüzde yüz memnuniyeti için çalışıyoruz ve acentelerimizi özellikle karlılığı yüksek ürün gruplarında özel kampanyalarla destekliyoruz” dedi.
Ray Sigorta’nın portföy değişim sürecini acenteleriyle birlikte başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirten Gülcen, bu süreçte düzenlenen kampanyalarla ilgili şunları söyledi: “Acentelerimizi karlı branşlarda üretim yapmaları konusunda kampanyalar ve ‘artan komisyon oranları’ ile destekliyoruz. Yoğun rekabetin yaşandığı ürün gruplarında acentelerimizi daha güçlü kılmak ve kazanırken ödüllendirmek amacıyla düzenlediğimiz 1 Şubat-30 Nisan tarihlerinde geçerli olan “Hedef Prag” kampanyamız ile yangın, mühendislik, sorumluluk ve nakliyat branşlarında üretim yapan acentelerimizi Avrupa’nın “Altın Şehri” olarak adlandırılan Prag’da ağırlayacağız. Yine şubat ayı itibariyle başladığımız ev ve işyeri poliçelerimize yönelik yüksek komisyon uygulamalarımız devam ediyor. Acentelerimizi özellikle konut ve işyeri poliçeleri konusunda desteklemeyi ilerideki dönemde de sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Güneş Sigorta’dan sigortacılığın duayenine teşekkür ziyareti
Güneş Sigorta yöneticileri, Karadeniz bölgesinin sigorta duayeni Ali Osman Ulusoy’u ziyaret etti ve 40 yılı aşkın süredir acentelik yapan Ulusoy’a Güneş Sigorta ile yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Ulusoy Şirketler Grubu’nun yöneticiliğini sürdüren Ali Osman Ulusoy’a teşekkür plaketini veren Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven ve Karadeniz Bölge Müdürü Can Saka, 40 yılı aşkın deneyimiyle sigorta sektörünün duayenleri arasında yer alan Ulusoy’la Trabzon’daki ofisinde bir araya geldi.
Kısa bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Ali Osman Ulusoy, acentelik dönemi boyunca sigorta sektöründe gözlemlediği değişimi anlattı. “40-50 yıl öncesine baktığımızda Trabzon’da sadece 3 tane sigorta acentesi vardı, şimdi ise sadece Güneş Sigorta’nın 33 acentesi var. Türkiye genelinde de şu anki mevcut acente sayısının 10’da 1’i yoktu” diyen Ulusoy, sigorta sektörünün büyük bir değişim geçirdiğinin altını çizdi.
Ulusoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Sigorta sektörü zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçti, bizim gibi Anadolu’da yaşayan pek çok acente işini böyle dönemlerde bırakmak zorunda kaldı. Ancak biz meslek hayatımız boyunca hiçbir zaman sigortacılığı bir geçim kaynağı olarak görmedik. Sigortaya bir garanti ve fevkalede durumlarda mağduriyeti gideren bir güvence gözüyle baktık hep. 40 yıldan fazla süredir sürdürdüğüm acentelik mesleğinde pek çok sigorta şirketiyle çalıştık ancak sonunda Güneş Sigorta’da karar kıldık.”

Haberin Devamı

Değişken getirili büyüme fonlarının önemini artırıyor
Son yıllarda yaşanan olumlu ekonomik gelişmelerin etkisiyle enflasyonun ve reel faiz oranlarının düştüğü bir döneme girildiğini ve yatırım ortamında buna paralel değişikliklerin meydana gelmeye başladığını belirten Finans Emeklilik Genel Müdürü Ajlan Sözütek, geçmiş dönemlerde yüksek enflasyona paralel olarak faiz getirilerinin yüksek olmasının, sabit getirili yatırım araçlarına yönelimi teşvik ettiğini belirtti.
“Reel faiz oranlarındaki düşüş ise, orta ve uzun vadeli yatırım yapma ihtiyacının artmasına neden olmaktadır” diyen Sözütek sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanan bu ekonomik gelişmeler, katılımcılarına uzun vadede birikim yaptırmayı amaçlayan bireysel emeklilik yatırım fonları tercihinde de değişken getirili büyüme fonlarını daha çok önem arz eder hale getirmektedir.
Katılımcılarına emeklilik dönemlerinde ek bir emeklilik geliri sağlama esasına dayalı olan bireysel emeklilik sisteminin gelişimi açısından, yukarıda tanımlanan yatırım ortamının uygun bir çerçeve oluşturduğunu söyleyebiliriz.”
Her geçen gün sisteme yeni katılımcılar eklendiğine dikkat çeken Sözütek, sistemden emekli olanların sayısında da önümüzdeki 5 yıl içinde sürekli artan bir ivme izleneceği anlaşılmaktadır şeklinde konuştu.
Sözütek, “Bireysel emeklilik sisteminden emekli olan katılımcıların sayısı arttıkça, sisteme verilen önemin de artacağını düşünüyoruz. Emeklilik günleri için bu sistem içinde tasarruf etmek isteğinin, aktif çalışan nüfusunun çok daha büyük bir kısmına yayılması da beklentilerimiz arasında” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomi geliştikçe sigorta bilinci artar
Türkiye’de sigorta bilincinin Japonya’ya göre düşük olduğunu belirten Sompo Japan Insurance Başkan Yardımcısı Takeshi Oiwa, gelir seviyesinin yükselmesiyle birlikte sigorta bilincinin de gelişeceğinin altını çizdi.
Sigorta bilincini yükseltmek için sigorta şirketleri ve acentelerin katkılarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Oiwa, hükümete de bu konuda önemli görevler düştüğünü belirtti. Türk sigorta pazarının birkaç yıl içerisinde gelişeceğini söyleyen Oiwa şöyle konuştu: “Sigortalılık oranının artması zaman alan bir süreç. Bireylerin ekonomik durumu iyileşecek ki sigortalatacak değerleri olsun. Bence Türk sigorta pazarı da birkaç yıl içerisinde bu aşamaya gelecek. Trafik ve deprem sigortası Türkiye’de zorunlu sigortalar. Devletin zorunlu tuttuğu bu uygulamayı çok doğru buluyorum. Sahip olduğumuz teknolojik altyapıyı Türkiye’ye getiriyoruz. Teknolojik altyapının da desteğiyle sektörde müşterilerine en kaliteli hizmeti sunan ve acentelere en iyi destek veren şirket olmak istiyoruz.”
Oiwa, sigorta işinin aynı zamanda finansal kurumlarının da işi olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Mapfre Genel Sigorta ekiplerini buluşturdu
Mapfre Genel Sigorta, iki yıl aradan sonra acente personeliyle teknik ve acente pazarlama personelini bir araya getirdiği “Ekiplerimiz Buluşuyor” toplantısını Hyatt Regency Hotel’de gerçekleştirdi. 120’nin üzerinde acente personelinin katıldığı motivasyon toplantısı oldukça canlı geçti.
Davetliler yarışmalar ve çeşitli sürprizlerle güzel bir hafta sonu geçirme fırsatı buldular. Acente personeline özel olarak hazırlanan kampanya sunumunun yapıldığı toplantıda, Mapfre Genel Sigorta personeliyle acente çalışanları fikir alışverişi yapma şansı yakaladı.
“Ekiplerimiz Buluşuyor” başlığı altında gerçekleştirilen toplantının sonunda Mapfre Genel Sigorta Genel Müdürü Serdar GÜL, davetlilere “Sizlerle beraber, bir arada olmaktan çok mutluyuz, bu tür etkinlikleri ileride de tekrarlamak istiyoruz” dedi.