Ekonomi Renault Karsan’a ‘ayak izi’ devri yaptı

Renault Karsan’a ‘ayak izi’ devri yaptı

03.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Renault Grubu’nun endüstriyel ayak izini optimize etme stratejisi kapsamında Oyak Renault, Karsan ile 2022 sonundan itibaren geçerli olmak üzere mevcut Megane sedan üretimi için 5 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Renault Karsan’a ‘ayak izi’ devri yaptı

 

Oyak Renault açıklamasına göre, mevcut Megane sedan üretiminin Karsan’a devredilerek Oyak Renault fabrikasının kapasitesinde yeni nesil araçlara yer açılması ve üç vardiya şeklinde yoğun çalışma düzeninin sürdürülmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Aracın üretimi ve montajından Karsan sorumlu olurken, Oyak Renault kaporta parçalarının üretimine devam edecek. Oyak Renault, üretimi tamamlanmış araçların kalitesinden ve parça tedarikçileri ile ilişkilerden sorumlu olmaya devam edecek. Projeyle, yıllık 55 bin adetlik üretim hacmi hedefleniyor.

210 milyon lira

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, “Oyak Renault olarak, alanında köklü bir bilgi birikimine ve yetkin iş gücüne sahip bir marka olan Karsan ile hayata geçireceğimiz bu çalışma ile Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunacağımıza ve sektöre farklı bir açılım getireceğimize inanıyoruz” dedi. Karsan CEO’su Okan Baş ise, “İlk adımını atmış olduğumuz bu proje ile Oyak Renault iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu. Karsan’dan KAP’a yapılan açıklamada, “İlgili üretimin Karsan tesislerinde yapılması için planlanan yatırım tutarı 210 milyon liradır” denildi.