Ekonomi Renault Trafic’i ve Master’ı yeniledi

Renault Trafic’i ve Master’ı yeniledi

23.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransız üretici Renault, Kangoo’dan sonra Trafic ve Master’ı da yenileyerek tüm ticarilerini gençleştirdi. Tamamen yeni Trafic ile geliştirilen Master, bu yılın sonbahar aylarında Türkiye’de satışa çıkacak.

Renault Trafic’i ve Master’ı yeniledi

Yeni baştan yaratılan Trafic, markanın güncel tasarım anlayışına uygun hale getirildi. Aracın kabini de, Renault’nun binek modellerindeki gibi pratik ve konforlu şekilde tasarlandı. 90 lt kapasiteli 14 saklama gözü bulunan Trafic’in sürücü kabininde, aynı zamanda cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarının kolayca ulaşılabilecek mesafede olmasını sağlamak amacıyla akıllı çözümler sunuldu.
Yeni Trafic, arka kapıları kapalıyken 4.15 metreye kadar eşyaları taşıyabilen sınıfındaki tek panelvanı. Bunun için, biri koltuğun altına kadar uzanan ve pratik ek bölümler yaratan kanatlar kullanılırken, gerekirse arka sağ kapı, yine büyük yükler için açık kalabiliyor. Yeni Trafic, Trafic II’den 210 mm daha uzun ve toplamda 200 litre daha fazla yükleme hacmi sunuyor.

Küçük hacimli motorlar
Önden çekişle yeni Trafic’te yakıt tasarrufu için performanstan ödün vermeyen çift turbo beslemeli 140 HP’lik ve Stop&Start sistemine sahip 115 HP’lik 1.6 lt hacimli motorlar sunulacak. Yakıt tüketimi 100 km’de 6.2 lt’ye kadar düşebiliyor.
Yeni Trafic’te ayrıca Elektronik Denge Programı (ESC) ile sunulan Yol Tutuş Desteği (Extended Grip), Yokuş Kalkış Desteği ve Römork Savrulma Önleyici, Devrilme Önleyici, Adaptif Yük Kontrolü, Lastik Basınç İzleme Sistemi ve Geniş Açılı Geri Görüş Aynası gibi donanımlar var.

Master’a gençlik aşısı
Tasarımında çok küçük değişimler geçiren Master’da ise asıl değişiklik motor seçeneklerinde oldu. Mevcut motorların sayısı ikiye çıkarılırken (dCi 125 ve dCi 165), güç ve yakıt verimliliği artmış. 2.3 lt hacimli 125 beygirlik motor tek, 165 beygirlik olanıysa çift turbo beslemeli. Ayrıca 165 HP’lik seçenekte Start&Stop sistemi de var. İç mekan konforu geliştirilen Master’da güvenlik donanımları da artırılırken, iyileştirilmiş geri görüş için Geniş Açılı Ayna da yer alıyor.
Bunun dışınhda üstyapı firmalarının taleplerine uygun olarak Master yelpazesine tekli arka tekerleğe sahip arkadan itişli yeni bir versiyon eklendi. Önden çekişli ve arkadan itişli olmak üzere panelvan, şasi kabin, platform kabin, sac kasa kamyonet, kapalı kasa kamyonet, minibüs ve otobüs versiyonlarıyla satışa sunulacak.