Ekonomi Reysaş’ın portföy değeri 227 milyon 470 bin TL

Reysaş’ın portföy değeri 227 milyon 470 bin TL

24.08.2010 - 01:33 | Son Güncellenme:

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, arazi, bina ve gayrimenkul geliştirme projeleri olmak üzere üç alanda 227 milyon 470 bin TL’lik gayrimenkul portföyüne sahip olduğunu açıkladı

Reysaş’ın portföy değeri 227 milyon 470 bin TL

Reysaş GYO’nun sahibi olduğu gayrimenkullerin büyüklüğü 227 milyon 470 bin TL’ye ulaşırken, faaliyet gösterdiği üç ana alandan özellikle depolar, dikkat çekici bir hacime ulaştı.
Firmanın sahip olduğu depoların portföy içindeki toplam değeri 193 milyon 615 bin TL’ye ulaştı. Depo binaları özellikle İstanbul, Giresun, Kocaeli, Adana, Düzce, Bursa, Ordu, Sakarya ve Trabzon’da bulunan firmanın fındıktaki uzmanlığı ise dikkat çeken bir diğer özellik. Karadeniz’de 14 fındık deposu olan firma, Adana ve Ankara’da da Carrefoursa’nın kullandığı iki deponun sahibi. Bu depolardan yedisi Reysaş Lojistik tarafından kiralık olarak kullanılıyor.
Öte yandan firmanın depolar dışında Düzce ve Kocaeli’nde altı arsa ve arazisi bulunuyor. Arsa ve arazilerin toplam portföy değeri ise 13 milyon 795 TL’yi buluyor.
İstanbul Hadımköy ve Tuzla Orhanlı’da iki gayrimenkul geliştirme projesi yürüten Reysaş GYO’nun bu iki projede ise toplam 20 milyon 60 bin TL’lik yatırımı bulunuyor.


Sermayesi 170 milyon

Haberin Devamı

Reysaş GYO’nun 17 Temmuz 2010 tarihi itibariyle ödenmiş sermayesi 170 milyon TL. Kayıtlı sermaye tavanı ise 500 milyon TL olan Reysaş GYO’nun yüzde 61.47’nin sahibi Reysaş Taşımacılık ve Lojistik. Yüzde 38.53’ü halka açık olan şirketin yönetim kurulu başkanlığını Durmuş Döven yürütüyor. Ali Ergin Şahin’in başkan yardımcısı ve genel müdür olduğu şirkette Afife Vardar ve Kamil Uysal’da kurul üyesi olarak görev yapıyor.


Kuyumcular, fazla arsayı 5 yıldızlı otel için satıyor
Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları (KUYAŞ), Yenibosna’da inşaatı devam etmekte olan Kuyumcukent’in ihtiyaç fazlası arazilerini satışa çıkardı. Toplam 7 parselde 42 bin 789 metrekare araziyi teklif alma yoluyla satışa çıkardığını açıklayan Kuyaş, Kuyumcukent’te bulunan arazinin 11 bin 487 metrekarelik kısmına otel inşaatı yapılabileceğini açıkladı.
Otelin 55 bin 240 metrekare brüt inşaat alanı olduğu belirten Kuyaş, satışa çıkarılan 42 bin 789 metrekarelik arazinin brüt inşaat alanının 281 bin 651 metrekare olduğunu kaydetti.

Arsanın fazlası satılıyor
Kuyumcukent’te 178 bin 293 metrekare arazi üzerinde 902 bin 151 metrekare brüt inşaat izni bulunuyor. 390 bin 500 metrekarelik kısmında gerçekleştirilen AVM ve atölyeler kısmı tamamlanıp sahiplerine teslim edildi. Projede ihtiyaç fazlası 230 bin metrekarelik alanda inşası devam eden ofis kısmı ise Aralık 2010’da teslim edilecek. Merkez Bankası Avrupa Para Transfer Merkezi’nin de yer alacağı ofisler, birçok yerli ve yabancı finans kuruluşuna da ev sahipliği yapacak.


Mekke saat kulesi için kablo üretti

Haberin Devamı

Ramazan’ın ilk haftasında açılışı gerçekleştirilen dünyanın en yüksek ikinci yapısı ve dünyanın en büyük saat kulesi olan Mekke Saat Kulesi için Türk Prysmian 25,4 kilometre kablo üretti. Mekke Saat Kulesi 21 bin led ışığı ile 30 kilometre uzaktan görülebiliyor. Bu kulenin inşaatında Türk Prysmian’ın ürettiği, AFUMEX kablolar tercih edildi.
Kabloların Türk Prysmian’ın 1964 yılından bu yana Mudanya’da bulunan fabrikasında üretildiğini açıklayan yetkililer, bugün Kanyon AVM (İstanbul), Santralistanbul, Mardan Palace Hotel (Antalya), Dubai Metrosu gibi birçok ünlü yapıda ve kamu binalarının altyapısında kendi ürünlerinin kullanıldığının altını çizdi.


İş Bankası, konut kredisinde büyüyecek
Konut kredilerinde bu zamana kadar rekabetçi bir politika izlemediklerini söyleyen İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Oram, bu yılla birlikte sektörün üzerinde bir büyüme hedeflediklerini söyledi. Oram, yılın ilk yarısında Haziran ayı sonu itibariyle sektördeki konut kredisi stoğunun artış yaşadığını dile getirdi. Kredi stoğunun 2009 yılı sonuna göre yaklaşık yüzde 15.8 oranında arttığına vurgu yapan Oram, toplam rakamın 51 milyar 965 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı.

‘Gelişmeler beklentileri aştı’
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun verilerine göre ekonomik faaliyetlerde bir toparlanma olduğuna dikkat çeken Oram, “Sektördeki konut kredisi stoğu 2010 yılı Mart ayında 47 milyar 892 milyon TL, 2009 yılı sonunda ise 44 milyar 888 milyon TL olarak gerçekleşti. 2009 yılındaki bakiye artışının yüzde 14 olduğu düşünülürse 2010 yılının ilk altı ayındaki gelişme, beklentilerin çok üzerinde oldu” dedi.
Yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla GSYİH yüzde 11.7 oranında büyüme kaydettiğini belirten Oram, kamu kesiminin inşaat yatırımlarında hızlı bir daralma yaşandığına dikkat çekti. İnşaat sektöründe 2008 yılının ilk çeyreğinden bu yana devam eden daralmanın ilk defa 2010 yılının ilk çeyreğindeki büyüme ile sona erdiğini söyleyen Oram, “Büyüme rakamları ilk defa bu dönemde pozitif değer aldı. İnşaat sektörü 2009 yılından bu yana yaşadığı daralmanın etkilerini telafi edemedi” diye konuştu.
Konut kredisinin kullanım açısından uygun olduğunu ifade eden Oram, “Yılın ilk yarısında 700 milyon TL’lik konut kredisi kullandırdık. 2009 yılı son çeyreği itibariyle 4 milyar 304 milyon TL olan konut kredisi stoğumuz artarak Haziran sonunda 5 milyar 4 milyon TL seviyelerine ulaştı” dedi.


Ödülünü almak için Londra’ya gidiyor
Keleşoğlu İnşaat ve Gül İnşaat ortaklığı ile hayata geçirilen Autopia, Uluslararası Gayrimenkul Yarışması’nda Türkiye’nin mimari 2010 ödülünü kazandı. Ödül töreni 24 Eylül Cuma günü Londra’da yapılacak.
Birbirinden farklı metrekare seçenekleri ile çeşitli mağaza alternatifleri sunan Autopia, 2012 başında hizmete girecek. Otomobil yedek parçasından aksesuar ve tuning mağazalarına, motosikletten deniz araçlarına kadar pek çok araçla ilgili her türlü aksamın bulunacağı Autopia’da eğlence ve alışveriş merkezleri de yer alacak.
Autopia projesi önümüzdeki günlerde ‘Dünyanın En İyisi’ni bulmak için, Avrupa, Afrika, Asya Pasifik, İngiltere, Amerika ve Orta Doğu’dan gelecek olan diğer projelerle yarışacak. Autopia’nın derece yaptığı yarışmanın jürisinde ise Google UK Emlak Pazarları Endüstri Başkanı Ben Wood ve Emlak Profesyonelleri Ulusal Federasyonu Grup Başkanı Peter Bolton King gibi isimler bulunuyor.