Ekonomi Reyting şirketlerine IIRA da dahil oldu

Reyting şirketlerine IIRA da dahil oldu

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaları derecelendiren rayting kuruluşlarına Islamic International Rating Agency’i (IIRA) ekledi. Kararı’nı 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 93’üncü maddesine dayandıran Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, böylece Türk bankalarının kredi kalitesini ölçen Fitch, Moody’s, S&P, Japan Credit Rating Agency ve DBRS’a IIRA da eklemiş oldu.

Reyting şirketlerine IIRA da dahil oldu

IIRA’nın Türk bankalarının kredi kalitesinin derecelendirmesinde yalnızca faizsiz bankacılık yapan kuruluşları derecelendireceğini belirten bir bankacı, bu nedenle sektör açısından çok önemli bir gelişme olarak görülemeyeceğini söyledi. Bankacı, yine de diğer reyting şirketlerinin içinde IIRA’nın yer almasının bir seçenek olmasının olumlu olacağını ifade etti.

Katılım bankaları açısından konuyu ele alan başka bir bankacı ise “Olumlu olmuştur. Çünkü IIRA Ortadoğu ve Körfez bölgesinde faizsiz bankacılık ürünlerini derecelendiren ve bu bölgede dikkate alınan bir kuruluş. Türk bankacılık sektöründe de katılım bankacılığı alanında ihraçlar ve yeni ürünlerde artış var. Bu nedenle önemlidir” dedi.