Ekonomi Richmond Amsterdam’da otel açacak

Richmond Amsterdam’da otel açacak

03.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şu anda Türkiye’de toplam 5 oteli bulunan Aksoy Group, 10 yıl içinde hem yurtiçi hem de yurtdışında 10 otel daha açmayı planlıyor. Grup, yurtdışına ilk yatırımını ise Amsterdam’a yapacak

Richmond Amsterdam’da otel açacak

Aksoy Group Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Aksoy, ilk Richmond Oteli’nin 1991 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Pamukkale’de iki, İstanbul, Efes ve Sapanca olmak üzere toplam 5 otelimiz var. Şimdi Richmond Hotels Management Company’i kurduk. Uluslararası bir zincir olmaya karar verdik. Hem kendimiz oteller açacağız, hem de franchise vereceğiz. 10 yıl içinde 10 otel açabiliriz” dedi.
Geçen yıl Suriye’de otel açmayı planladıklarını ancak, bölgede yaşanan sorunlar nedeniyle bu projeyi dondurduklarını ifade eden Aksoy, “Avrupa’da Amsterdam’da otel bakıyoruz. Daha çok şehir otelleri açacağız” diye konuştu.

Nua markasıyla da otel
Sapanca’da bulunan Richmond Nua Wellness SPA otelinin Nua markasının bir alt markaları olduğunu ifade eden Aksoy şunları söyledi:
“Nuans felsefesinden geliyor bu isim. Bu otelimizde amaç bu felsefeyi misafirlerimize verebilmek. Bu markayla da oteller açmak istiyoruz.”
Belgin Aksoy, Sapanca Richmond Nua Wellness SPA’nın ilk açıldığında Türkiye’de SPA kavramının bilinmediğini belirterek, “Şimdi bu kavram yavaş yavaş yerleşti ve bu konuda bizden sonra oteller açıldı. Amacımız otelde kalanlara 3 veya 5 günde hayalarında kalıcı değişiklikler yaşatmak” dedi.
“Türkiye’de SPA lüks olmaktan çıkacak ve herkesin hayatının içine girecek” diyen Aksoy şöyle devam etti: “Yıllar önce Richmond Nua Sapanca’yı açtığımızda ‘detoks programı yapalım’ dedik. ‘Ama kim gelir ki’ diye düşünüyorduk. Şimdi düzenli olarak detoks yaptıranlar var. Hatta detoksa gelip kendilerine arkadaş ediniyorlar ve birlikte iş yapmaya başlıyorlar. Çünkü detoks yaptıranların hayata bakışı birbirine benziyor.”

Rakip otele danışman
Aksoy ayrıca, başka otellere danışmanlık hizmeti de verdiklerini belirterek, “Bu otel kendi rakibimizde olabiliyor.?Bu hiç sorun değil. Bizim için toplam fayda önemli. Bir turist o otelde aldığı iyi hizmet sayesinde Türkiye’ye gelmeye devam ediyorsa bir gün mutlaka bize de gelecektir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.