Ekonomi Rusya’nın ikoncanına ruble ile alışveriş yaptıracaklar

Rusya’nın ikoncanına ruble ile alışveriş yaptıracaklar

03.02.2010 - 00:20 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin moda ve tasarım birikimini dünya moda takvimine taşımak üzere kurgulanan İstanbul Fashion Week (İFW) bugün başlıyor

Rusya’nın ikoncanına ruble ile alışveriş yaptıracaklar

Açılış öncesi İFW hakkında bilgi veren İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Bizim için en büyük pazarlardan biri Rusya. Burayla ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Rusya’nın Paris Hilton’u, ikoncanı diyebileceğimiz ünlü bir ismi İstanbul’a getiriyoruz. Bu isim Rusya’nın ünlü sunucu, oyuncu ve şarkıcısı olan Ksenia Sobchak” dedi.
Tanrıverdi, “Özellikle Sobchak’i Laleli’de gezdirip, ruble ile alışveriş yaptıracağız. Bizim ruble ile ticaret konusunda her şeyimiz tamamlandı. Tek eksiğimiz Rusya’da tanıtımını yapmaktı. Fashion Week ile bunun tanıtımını da yaptıracağız” diye konuştu.
Rusya’nın ünlü müzisyeni Lada Dance ve Timati’nin de bu etkinlik nedeniyle Türkiye’de olacağını belirten Tanrıverdi, “Hem aktör hem de yapımcı Igor Vernik’i de misafir edeceğiz. Rusya’dan 20’ye yakın basın mensubu getiriyoruz” dedi.
Türkiye markasını dünyada başı dik bir şekilde temsil eden Türk hazır giyim sektörünün, global rekabette kendilerini bir adım öne çıkaracak moda-marka-tasarım projelerini hayata geçirmeye devam edeceğini belirterek, “Dünya moda güneşi yarın İstanbul üzerinden doğacak” dedi.
Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan ise konuşmasında Türk moda sektörünün birliğine duyulan ihtiyaçtan yola çıkılarak gerçekleştirilen İFW’in tasarımcı ve endüstri işbirliğini pekiştirdiğinin altını çizdi.

Meg Ryan Türkiye’de
BMD Başkanı Ekrem Akyiğit de konuşmasında ilki “İstanbul Moda Günleri” adıyla düzenlenen, kapsamı ve çıtası daha yukarı taşınarak “İstanbul Moda Haftası”nı, başlangıcından bu yana tüm güçleriyle desteklediklerini söyledi.
Türkiye’nin tek resmi moda haftası İstanbul Fashion Week’in açılışı için Hollywood’un efsane yıldızı Meg Ryan, ilk kez İstanbul’a geldi. Türk tasarımcılarının ve moda markalarının 2010-2011 kış koleksiyonlarını ilk defa görücüye çıkaracakları İFW’de Meg Ryan dört günlük moda maratonunun açılışının ardından çeşitli etkinliklere katılacak.
Öte yandan Milli Piyango İdaresi’nin 9 Şubat 2010 tarihinde çekilişi yapılacak olan Milli Piyango biletleri İstanbul Fashion Week için özel olarak tasarlandı. Biletler 30 Ocak 2010 tarihinde satışa sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

24 defile yapılacak
İFW Komite Başkanı İsmail Kutlu, İstanbul Fashion Week’te 10 marka,11 tasarımcı 2 karma ve bir de sosyal sorumluluk projesi Argande olmak üzere toplam 24 defile gerçekleştirileceğini söyledi.
Yine 24 marka ve 17 tasarımcının stand açacağı organizasyon süresince dünyanın dört bir yanından özel davetli olarak 200’ün üzerinde medya mensubu ve alıcı İstanbul’a gelecek.

Yazarlar