Ekonomi Sabancı Holding’in satışları % 32 arttı

Sabancı Holding’in satışları % 32 arttı

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding yılın ilk üç ayındaki finansal sonuçlarını açıkladı. Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, “Zorlu ekonomik koşullara rağmen, stratejik ve dengeli portföyümüz ve güçlü kurumsal yönetim anlayışımız sayesinde başarılı finansal sonuçlar elde ettik” dedi.

Sabancı Holding’in  satışları % 32 arttı

Göçmen şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Sabancı Holding’in konsolide satışları, ilk üç ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 14 milyar 951 milyon TL oldu. Konsolide ana ortaklık net karı ise 1 milyar 57 milyon TL oldu ve 2018’deki halka arz kaynaklı tek seferlik gelir hariç tutulduğunda bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 artış gösterdi. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 405 milyar 288 milyon TL’ye ulaşırken toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise 29 milyar 387 milyon TL oldu.”

Nakit yönetimi etkisi

Varoldukları sektörlerdeki konumlarının ve ihracata yönelmelerinin hedeflerine katkı sağladığını beliten Göçmen şöyle devam etti:

“Ancak önceliğimiz, bizi bu olumlu sonuçlara taşıyan kurumsal yönetim yetkinliğimiz, nakit yönetimini odağımızda tutmamız ve uçtan uca, satın almadan ödemeye, siparişten tahsilata kadar tüm tedarik zinciri süreçlerimizde etkin risk yönetimini esas almamızdır.”

Haberin Devamı

İhracatı artacak

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde ihracat miktarımızı arttırırken iç pazarda da portföyümüzün gücünü kullanarak büyümeye ve yatırıma devam edeceğiz. Yeni Neslin Sabancı’sı vizyonumuzla şekillendirdiğimiz teknolojik ve kültürel dönüşüm yolculuğumuzu da stratejik ve uzun vadeli bakış açımızla sürdüreceğiz.”