Ekonomi Sabancı, Olmuksa’daki hisselerini satıyor

Sabancı, Olmuksa’daki hisselerini satıyor

20.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding, International Paper ile ortak olduğu Olmuksa'daki yüzde 43.73 oranındaki hissesini, International Paper'a satma kararı aldı

Sabancı, Olmuksa’daki hisselerini satıyor

Yapılması öngörülen satış işleminin tutarı 101.2 milyon TL olacak. Hisse devir işlemleri, gerekli onay sürecinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek. Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul hisse satışını şu şekilde değerlendirdi:
"Sabancı Holding 13 milyar dolara yaklaşan net aktif değeri ile karlı büyümeye odaklanmıştır. Ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Ülkemiz son yıllarda ekonomik anlamda gerçekten çok önemli gelişme gösterdi. Sabancı Holding olarak daha fazla rekabet avantajı yaratabileceğimiz alanlara odaklanmak, sermayemizi bu alanlara aktarmak istiyoruz. Hızlı büyüyen ve özkaynak karlılığı yüksek işlere, sektörlere öncelik veriyoruz. Bu strateji doğrultusunda Olmuksa'daki hisselerimizi ortağımız International Paper'a satmaya karar verdik. International Paper ile 1998 yılından bugüne çok uyumlu bir ortaklığımız oldu. Kendilerine bugüne kadarki yakın çalışmalarımız ve ortaklığımıza verdikleri önem için çok teşekkür ediyorum.”