Ekonomi Sağlam vücut akıllı cihazdan sorulacak!

Sağlam vücut akıllı cihazdan sorulacak!

11.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Baharla birlikte spor yapanlar arttı. Sonuca ulaşabilmek için takip önemli. Neyse ki, teknoloji yardıma koşuyor. İşte kilo takibi yapan, adım sayan ve kalp ritminizi ölçen ilginç cihazlar...

Sağlam vücut akıllı cihazdan sorulacak

Bahar aylarıyla beraber hareket ve hareketin takibi önem kazandı. Bu dönemde herkesin derdi kilo vererek yaza daha fit girebilmek. Egzersiz ve spor çabalarının arttığı bir dönemdeyiz. Sporun ve hareketin etkili olabilmesi için de ne kadar sürede, nasıl yapıldığı, ne kadar kalori harcandığını takip etmek gerekiyor. Burada sporseverlerin yardımına teknoloji yetişiyor. Akıllı bileklikler yerini giyilebilir teknolojinin yeni harikalarına bırakıyor. Akıllı tartı, mobil uygulamalar, sağlığınızı ölçen tişörtler, şortlar, kulaklıklar, özel giysiler ve daha niceleri. Bunlar artık spor yaparken yanınızda. Kilo takibi yapan, adımları ve kalp ritmini ölçen ilginç cihaz ve uygulamalara mercek tuttuk.

Sağlık verilerine takip
- Akıllı tartı: Klasik tartılar artık akıllanıyor. Sadece kiloyu göstermek yerine sağlığınız için her şeyi yapar hale geldiler. Withings WS-50 bunlardan biri. Kablosuz ağa bağlanabilen, ölçümlerini internet bağlantısı üzerinden sunucularına gönderebilen ve bu ölçümleri ‘Withings Health Mate’ isimli bir App Store uygulaması üzerinden bize gösterebilen akıllı bir tartı. Bu sayede kilo, kalp ritmi gibi bilgilerinizi düzenli şekilde gün gün kayıt edip iniş çıkışları kolayca görebilmenizi sağlıyor. Tartıyla sekiz kişiye kadar farklı kullanıcının bilgilerini izlemek mümkün. Profilinizi oluşturduktan sonra da sizi kayıtlı kilonuzdan tanıyarak size isminizle hitap ediyor. Kilonuz ve vücut yağınızı izler. Kalp ritminizi ölçer. Fiyatı 300 TL.
- FitWell uygulaması: Onlarca fitness ve egzersiz uygulaması arasında yerlilerde öne çıkanlardan biri FitWell. Kullanıcılarına fit ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için koçluk yapıyor. Kullanıcılar, ‘Zayıfla ve Yağ Yak’, ‘Esnek Ol Fit Görün’, ‘Kuvvetlen’ gibi hedeflerin yanı sıra mevsimlere özel veya tematik, bölgesel programları kullanabiliyor. Kişiye özel beslenme ve egzersiz programları, kullanıcının tercihlerini öğrenerek ve performansını takip ederek sürekli yenileniyor ve kullanıcıyı motive ederek belirli sürede hedefine ulaşmasını sağlıyor. FitWell, Microsoft Ventures Hızlandırma Programı’na da kabul edilen ilk Türk girişimi oldu.

Giyilebilir gelişiyor
- Kaslarınızı ölçüyor: Sporcuların daha sağlıklı spor yapmalarını sağlamak ve performanslarını artırmak için çalışmalar yapan teknoloji firması Athos, akıllı spor giysisi geliştirdi. Bir tişört, bir şort ve Çekirdek isimli küçük bir modülden meydana gelen Athos, kullanıcısına spor yaparken kaslarını doğru kullanıp kullanmadığı konusunda gerçek zamanlı bilgi veriyor. Core, kasların çalışması sırasında bilgiyi Bluetooth üzerinden akıllı telefona gönderiyor. Kullanıcılar uygulamayla hangi kasının ne kadar çalıştığını görebiliyor. Cihaz spor yapan kişinin kalp atış hızını, oksijen seviyesini, vücut sıcaklığını ve ter seviyesini de ölçüyor.

Haberin Devamı

Kulaktan ‘sesli’ uyarı
- Biyometrik kulaklık: KuaiWear da kulaklıkla egzersizlerinizi takip etmenizi sağlıyor. Kablosuz kulaklıklara entegre edilmiş biyometrik sensörler sayesinde egzersiz yaparken gerçek zaman lı veri elde edebiliyorsunuz. Ayrıca sonuçlarınızı sesli olarak dinleyebiliyorsunuz. Bu sağlık koçu, yeni bilgilerin eşiğinde size önerilerde de bulunuyor. Bu, uyumlu bir mobil aplikasyon ve bluetooth bağlantısıyla mümkün oluyor. Üç metreye kadar su geçirmeyen bu kulaklıklar, kalp ritmi monitör, adım ölçer, spor saat, müzik kulaklığı ve sanal koçu akıllı bir şekilde bir araya getiriyor.

YENİ UYGULAMA
Hayvanlara sosyal ağ

Türkiye’nin evcil hayvanlar için yaratılmış mobil sosyal ağı olan Moofio, hayvan sahibi ve hayvansever herkes için buluşma noktası olmayı hedefliyor.
Ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulama ile artık evcil hayvanlarımızın da kendilerine ait sosyal medya hesapları olabilecek. Aynı zamanda uygulama içerisinde, sahiplendirme, çift bulma, kayıp hayvan ilanı, misafir ev bulma gibi, evcil hayvanlar ve sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan fonksiyonlar var. Moofio Kurucu Ortaklarından Efe Demirbağ, “Moofio’yu eğlenceli, sosyal ve sorumluluk sahibi olarak tanımlıyorum. Tüm hayvan sahibi ve hayvanseverleri Moofio’ya bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN
Sony’den aynasız fotoğraf makinesi

Sony, ?6300 aynasız fotoğraf makinesi ve G Master markalı yeni değiştirilebilir objektiflerini tanıttı. ?6300 aynasız makine, yüksek AF hızına sahip. 24.2 Megapiksel sensör ve 4K video kayıt özelliğiyle geldi. Tru-Finder veya LCD ekran üzerinde saniyede 8 kareye kadar tam canlı görüşlü sürekli çekimi destekleme özelliğiyle de bir elektronik vizörün avantajlarını objektif üzerinden vizörün rahatlığı ile birleştiren çekim deneyimi sunuyor. G Master değiştirilebilir objektifler ise yüksek çözünürlükle bokeh efektinin karışımını sunuyor.

YENİ ÖDÜL
Kahve makinesini internete bağladı

Arzum Türk kahvesi makinesi Okka’yı internete bağladı. Bu sayede de inovasyon ödülü kazandı. Firma, IDC CIO Summit 2016’da ‘Hizmet Olarak Türk Kahvesi-Arzum OKKA Projesi’ ile ‘En İyi İnovasyon Projesi’ ödülünün sahibi oldu. Proje ile Arzum Okka Türk Kahvesi Makinesi’ne entegre edilen ve sim kart üzerinden veri erişimi sağlayan bir elektronik kart sayesinde cihazın lokasyon bilgisi, hangi tarih ve saatte kaç kez kullanıldığı, herhangi bir arıza veya hata mesajı alındığında hatanın neden kaynaklandığı öğrenilebiliyor. Eğer yeni versiyonu çıktıysa cihazın uzaktan güncellenmesi de sağlanabiliyor.