Ekonomi Sağlık turistinin tercihi Türkiye

Sağlık turistinin tercihi Türkiye

07.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl Alman, İngiliz ve Araplar başta olmak üzere farklı ülkelerden 2 milyon sağlık turistinin tedavi için Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Sağlık turizminden elde edilecek gelirin 3 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.

Sağlık turistinin tercihi Türkiye

Mithat Yurdakul / ANKARA - Türkiye’ye, 2024 yılında 2 milyon yabancının 3 milyar dolar sağlık turizmi geliri bırakması bekleniyor. Türkiye’ye Almanya, İngiltere, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi pek çok ülkeden insan tedavi olmaya gelirken en çok tercih edilen branşlar arasında saç ekiminin yanı sıra kadın hastalıkları, göz, cerrahi, ortopedi, onkoloji, kardiyoloji ve üroloji yer alıyor.

Haberin Devamı

TOBB Fuarcılık Meclis Başkanı ve ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Almanya’da gerçekleştirdikleri 2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı’na Türkiye’den 81 hastane, klinik ve sağlık turizmi aracı kuruluşunun katıldığını, fuarda 20 farklı ülkeden gelen katılımcılar ile 1250 iş görüşmesinin gerçekleştiğini kaydetti. Alagöz, nisan ayında Bakü’de, haziran ayında Londra’da, kasım ayında Frankfurt’ta da sağlık turizmi fuarları düzenleyeceklerini aktardı.

KALİTELİ VE UCUZ

Geçen yıl Türkiye’ye gelen sağlık turisti sayısının 1.4 milyon, sağlık turizmi gelirinin ise 2.3 milyar dolar olduğu bilgisini veren Alagöz, “Son yıllardaki artış oranları göz önünde bulundurulduğunda 2024 yılında 2 milyon sağlık turisti ile 3 milyar dolar sağlık turizmi geliri öngörülmektedir” dedi. Almanya’da yaşayan Türklerin tedavileri için büyük ölçüde Türkiye’deki sağlık tesislerini tercih ettiklerini kaydeden Alagöz, “Avrupa’da Polonya ve Macaristan ile fiyatlarımız benzer düzeyde. Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelere göre ise sağlık hizmeti bedellerimiz düşük. Kalite olarak Avrupa’da alınabilecek tüm tedaviler ülkemizde en üst kalitede verilebilmekte” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HER BRANŞTA HİZMET VAR

Alagöz, Türkiye’ye en çok hastanın geldiği ülkelerin Almanya, İngiltere, Rusya, Suriye, Afganistan, BAE, Libya, Türkmenistan ve Özbekistan olduğunu anlattı. Yabancı hastaların Türkiye’de en çok tercih ettiği klinik branşların kadın hastalıkları, göz, göğüs, genel cerrahi, iç hastalıklar, ortopedi ve travmatoloji, tıbbi onkoloji, kardiyoloji, kulak-burun-boğaz, üroloji, saç sorunları ve ekimi olduğunu bildiren Alagöz, “Sağlık tesislerimizde tüm branşlar için kalifiye hekim ile hastalığın tanı ve tedavisine yönelik olarak teknik ekipmanlar bulunuyor” dedi.