Ekonomi ‘Sağlıklı yaşam için süt içelim’ çağrısı

‘Sağlıklı yaşam için süt içelim’ çağrısı

14.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pınar Süt, bulunduğu bölgelerin kalkınmasını sağladığını, yalnızca geçen sene 56 milyon TL yatırım yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.

‘Sağlıklı yaşam için süt içelim’ çağrısı

 

Türkiye’de kişi başı yıllık süt tüketimi oranının 40.7 kilogram olduğunu, bu oranın AB ülkeleri ile ABD’de 60 – 90 kilogram arasında değiştiğini belirten Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, daha fazla sağlıklı süt tüketilmesi gerektiğini dile getirdi. İdil Yiğitbaşı şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Süt ve süt ürünleri, yaşamın her evresinde tüketilmesi önerilen çok önemli bir gıda. Sağlıklı ve mutlu nesiller yetişmesi adına çıktığımız yolda her geçen sene tüketicilerinden üreticilerine kadar süt sektöründeki herkese dokunuyoruz. Yurt dışı pazarlara açılarak ülkemizin bayrağını hemen her coğrafyada dalgalandırmak için çalışıyoruz.

Sektörün üreticilerini unutmuyor; üretim şartlarının iyileştirilmesinden hayvanların konforlu yaşamasına, günümüz teknolojisini yakalamaları adına verilen eğitimlerden dijital uygulamaya kadar birçok açıdan süt üreticilerini destekliyoruz.”