Ekonomi Sahan, doğduğu topraklara 15 milyon TL yatırımla geldi

Sahan, doğduğu topraklara 15 milyon TL yatırımla geldi

03.03.2009 - 00:51 | Son Güncellenme:

Gaziantep mutfağının temsilcisi Sahan, doğduğu kente 15 milyon TL’lik otel ve restoran yatırımı yaptı. Restoran hizmete girdi, butik otel ise ağustosta açılacak

Sahan, doğduğu topraklara 15 milyon TL yatırımla geldi

1975 yılında Gaziantep’ten çıkıp İstanbul’da Sahan adlı restoranı açan eniştesi ve babasından görevi devralan Tahir Tekin Öztan, memleketi Antep’e 15 milyon TL’ye mal olan yatırım yaptı. İstanbul’da ayda 30 bin kişiyi ağırlayan Sahan restoranın son halkası Antep’te açıldı.
Sahan restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan, eski belediye binaları olan tarihi Yemişhan ve Şirehan’ı 80 odalı 160 yataklı butik otel ve 1500 kişilik restorana dönüştürdüklerini söyledi. Toplam 15 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztan, “Bu tam zamanında yapılan bir yatırım oldu. 3 bin metrekarelik restoranda 100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ağustos ayında otelimiz açıldığında bu rakamı katlayacağız” dedi.

Türk usulü grill
Gaziantep Belediyesi’nin 5 yıldır yürüttüğü kültür projeleri kapsamında han, hamam, çarşı ve evlerin yenilenerek turizme kazandırıldığını anlatan Öztan, gelen turistlerin kentte kalma sürelerini uzatmak için başlatacağı “grill ustalığı” projesi hakkında şunları söyledi: “Bizdeki mangal, yurtdışında grill ya da barbeküye denk geliyor. Antep’e gelen misafirlere 4 saatte Türk tipi grill yapmayı öğretip onlara keyifli zaman geçirteceğiz. Ardından Antep, Kilis gibi noktalarda gezerek kentte 2-3 gün kalmalarını sağlayacağız.”

Antep mutfağı kitabı
Türk mutfağının en büyük sorunlarından birinin kaynak bulmak olduğunu anlatan Öztan, Antep mutfağının orijinalini yarınlara taşımak için kitap projesi başlattıklarını anlattı.
Öztan, “Antep’te evleri dolaşarak ailenin en büyüklerinden ya da en iyi yemek yapanlarından yöresel tarifleri ve tarihsel bilgilerini topluyoruz. Çünkü kaynak bulma zorluğundan aynı yemek farklı şekillerde yapılarak orjinalliğini kaybediyor.
Bu sayede yemeklerin tarihlerini yarınlara taşımak istiyoruz. Her il benzer bir çalışma yaparsa harika bir yemek külliyatı elde edebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dolması markette satılacak
Kriz döneminde satışların yüzde 10 oranında azaldığını anlatan Tahir Tekin Öztan, bu nedenle önlem olarak evlere siparişlere başladıklarını söyledi.
Dondurulmuş dolma, kuru fasulye başta olmak üzere pek çok ürünle market raflarında yer alacaklarını anlatan Öztan, yeni yatırımlarla ilgili şöyle konuştu :
“Yunanistan’da açılacak restoran çalışmaları sürüyor. Cidde ve Medine’de ortaklık yoluyla yeni şube açmayı planlıyoruz. Ancak bölge şartları nedeniyle orada işler yavaş ilerliyor.
İstanbul’a ise Florya ve Etiler şubelerini eklemeyi düşünüyoruz” dedi.