Ekonomi Sakıp Ağa kabri başında anıldı

Sakıp Ağa kabri başında anıldı

11.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding’in 15 yıl önce vefat eden Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Sakıp Ağa kabri başında anıldı

Törene, merhum Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, kızları Sevil Sabancı ve Dilek Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen ile topluluğun üst düzey yöneticileri katıldı.
Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri de törende hazır bulundu.

Haberin Devamı

‘Her zaman pozitifti’

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, “Aradan geçen yıllara rağmen onun hatırası, hâlâ tazeliğini koruyor. Sakıp Bey hakkında değişmeyen ortak kanı, başarılı bir iş insanı olmasının ötesinde, her zaman pozitifliğiyle, güler yüzüyle, çalışma azmiyle, samimi ve dürüst kişiliği ile herkese örnek olduğudur. Bu yüzden hâlâ ‘Türkiye’nin Sakıp Ağası’ olarak anılıyor. Sakıp Bey, çalışmanın, üretmenin önemini her fırsatta vurgulardı. ‘Hangi işi yaparsanız o işin en iyisi olmaya çalışın. İşin büyüğü küçüğü yoktur. İşin en iyisi ve diğerleri vardır’ derdi. Biz de bu anlayışla, her zaman iyiyi hedefliyoruz” dedi.

Göçmen, iş hayatından sosyal kalkınmaya her alanda örnek çalışmalara liderlik eden Sakıp Sabancı’nın, çağının ötesini görebilen vizyoner bir lider olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Sakıp Ağa kabri başında anıldı