Ekonomi 'Saldırıları atlattık'

'Saldırıları atlattık'

10.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ekonomik saldırıyı atlattığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılıyla birlikte Türkiye’nin yeni ve güçlü bir yükseliş dönemine geçeceğini belirtti

Saldırıları atlattık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomik saldırının atlatıldığını ifade ederek, “Kur, faiz, enflasyon üçgeninde yaşanan sıkıntıların süratle telafisi için sanayiciden esnafa çiftçiden ihracatçıya kadar her kesime yönelik çok önemli destek programları hazırlayıp uygulamaya geçirdik. İnşallah 2019 yılıyla birlikte Türkiye yeni ve güçlü bir yükseliş dönemine geçecektir bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu”nda yaptığı konuşmasında ekonomi gündemine ilişkin mesajlar da verdi. Erdoğan, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişimizin hemen ardından ekonomik saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu saldırıyı kısa sürede bertaraf ettik. Ekonomimizi yeniden dengeye kavuşturarak hedeflerimize ulaşma kararlılığımızı bir kez daha dosta düşmanı gösterdik. Kur, faiz, enflasyon üçgeninde yaşanan sıkıntıların süratle telafisi için sanayiciden esnafa çiftçiden ihracatçıya kadar her kesime yönelik çok önemli destek programları hazırlayıp uygulamaya geçirdik.

Yükseliş başlıyor

Bu arada Suriye başta olmak üzere ülkemize yönelik terör tehditlerini kaynağında ortadan kaldırma politikalarımızı kararlılıkla sahaya yansıtmayı da sürdürüyoruz. Gerek son 16 yılda ülkemizi demokraside ve ekonomide getirdiğimiz seviye gerekse yeni yönetim sistemimizin imkanları maruz kaldığımız saldırılara daha etkin karşı koyabilmemizi temin etti. İnşallah 2019 yılıyla birlikte Türkiye yeni ve güçlü bir yükseliş dönemine geçecektir bundan kimsenin endişesi olmasın.”

Haberin Devamı

Poşette geri adım yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğündeki “Sıfır Atık Projesi”ne değinerek, “Sıfır Atık Projesi konusunda yerel yönetimlerin çok çok kararlı, çok çok ısrarlı olması gereğini savunuyorum” dedi. Plastik poşet ve benzeri birçok ürünle ilgili bir savaş başlattıklarını belirten Erdoğan, “Bunları toprak 500, 750, 1000 yıl eritemiyor. Buna karşı bir savaş. Bu savaşımızı kararlı şekilde başlattık” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Hatırlıyorum; anacığım evde file dokurdu. File ile gider alışveriş yapardık. Ama fileyi hemen atmıyorsun, tekrar alışverişe gidiyorsun. Bunun toprakla bir dostluğu var. O zaman bir de bunlar kenevirden yapılıyordu, benim memleketim Rize’mizde kenevir vardı ve kenevirden fanila, atlet dokurlardı. Fakat o bize dost görünen düşmanlar, ülkemden Rize’mden keneviri söküp aldılar. Rize’de şimdi kenevir üretilmiyor. Ama şimdi yeniden bu alanda inşallah Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve bu adımları atacağız. Yeniden bunu üreteceğiz. Arkadaşlara dedim ki ‘31 Mart kampanyasında biz file kullanalım, bez torba kullanalım.’ Biz asla naylon poşet kullanmayacağız. ‘Birilerinin bir yerden bu işi başlatması lazım’ dedik. Biz bu işi savunuyorsak bize yakışır.”

Haberin Devamı

‘Sıkıysa bu rakamları yalanlasınlar’

MÜSİAD’ın “Vefa Gecesi” programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin enflasyonla ilgili eleştilerine yanıt vererek, “Bizim iktidarımızda en yüksek 2018. Peki 16 yılın ortalaması nedir? 9.54. Nasıl oluyor da kalkıp en yüksek enflasyon AK Parti iktidarları döneminde diyorsun? Çünkü hayatları yalan” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

- RAKAMLAR FARKLI YANSITILDI: Geçen aylarda yaşanan kur, faiz, enflasyon merkezli dalgalanmayı başta ana muhalefet olmak üzere, birileri milletin moralini bozma, umudunu kırma vesilesine dönüştürmeye çalıştı, rakamlar farklı yansıtıldı. Enflasyonda son 30 yıla ilişkin resmi rakamları paylaşacağım. 1989’dan başlayayım, oran 64.3 Anavatan iktidarı. Ardından 1990 oran 60.4 Anavatan iktidarı. 1991 oran 71.1 Anavatan iktidarı. Ardından koalisyonlar başlıyor. Sene 1992 çok enteresan DYP-SHP, o zaman biliyorsunuz CHP’nin adı SHP, ve oran 66 enflasyon. Ve geliyoruz 1993’e enflasyon oranı 71,1 DYP-SHP. 1994 yılına geliyoruz, burada bir felaket var, iktidarda yine DYP-SHP var. Felaket ne? 120.3 enflasyon. 14 yıllık dönemin ortalaması ne biliyor musunuz? 70.3. Bunu ana muhalefetin tabii ki kabul etmesi mümkün değil. Kabul etmezler.

Haberin Devamı

- SIKIYSA YALANLASINLAR: Bizim iktidarımız döneminde en yüksek 2018. Peki 16 yılın ortalaması nedir? İşte burası önemli. 16 yılın ortalaması 9,54. Nasıl oluyor da kalkıp en yüksek enflasyon AK Parti iktidarları döneminde diyorsun. Çünkü hayatları yalan. Bunlarda dürüstlük diye bir şey yok. Ben resmi rakamları açıklıyorum. Çıksınlar sıkıysa bunlar da bu resmi rakamları yalanlasınlar.