Ekonomi Sarar ‘Susar’la suya giriyor

Sarar ‘Susar’la suya giriyor

02.10.2010 - 00:22 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük hazırgiyim firmalarından Sarar, su sektörüne girmeye hazırlanıyor. ‘Susar’ ve ‘Sarsu’ markalarını tescil ettiren firma, altyapı çalışmalarına da başladı

Sarar ‘Susar’la suya giriyor

Bu yıl Cemalettin Sarar’ın Onursal Başkan olmasıyla Sarar Giyim’de CEO görevini üstlenen yeğeni Emre Sarar, 2011 yazı veya 2012 başında su piyasasına iddialı bir şekilde gireceklerini söyledi. Emre Sarar, “Planımız İç Anadolu’dan başlayarak tüm Türkiye’ye yayılmak. Kaynağımız Bolu’da. Şu an altyapı üzerinde çalışıyoruz. Şişelerin ve logonun dizaynı gibi konularla meşgulüz. Her işte olduğu gibi su işinde de farklı olmak istiyoruz” diyor.
Sarar’ın iki isim tescil etmesine rağmen suda büyük ihtimalle Susar markasını kullanacağı belirtiliyor. Son karar verilmese de hazırlanan ilk logo da Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmek üzere koruma altına alındı. Emre Sarar, hazırgiyimde de büyümeyi sürdüreceklerini söyledi.
Eskişehir merkezli Sarar Giyim’in yurtiçinde 400, yurtdışında ise 100 mağazası var. Sarar ayrıca enerji sektörüyle de ilgileniyor.

Haberin Devamı

H&M sermayeyi 100’e katladı
Türkiye’deki ilk mağazasını 6 Kasım’da Forum İstanbul’da açacak olan ünlü İsveçli hazırgiyim markası H&M, Türkiye’deki sermayesini 100’e katladı. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği yıllarca merak konusu olan H&M, ‘H&M Hennes & Mauritz Tekstil’ adlı şirketinin sermayesini 395 bin liradan 40 milyon 395 bin liraya çıkardı.
Türkiye’de kaç mağaza açmayı planladığını açıklamayan şirketin bu büyük sermaye artışı, hızlı bir mağazalaşma girişiminin ilk sinyali olarak yorumlandı. Uygun fiyata moda giysi satmasıyla tanınan H&M, prensip olarak üretim yaptığı ülkede mağaza açmıyordu. Ama şirket Türkiye’ye gelerek bu konuda bir istisna yaptı.

Ülker’den Eden meyve suyu
Geçen ay Alman Eckes-Granini ile meyve suyu alanında yeni bir şirket için ortaklık anlaşması yapan Ülker, bu ay Alman ortak olmadan bir meyve suyu şirketi kurdu.
Kısmi bölünme yolu ile kurulan ‘Eden Meyve Suyu’ adlı şirkete, Ak Gıda’nın meyve suyu üretim tesisleri ayni sermaye olarak devredildi. 1996’da Ülker tarafından kurulan Ak Gıda, Sakarya’da günde 400 ton meyveli içecek üretim kapasitesine sahip.
Yeni kurulan Eden Meyve Suyu şirketine, Ülker’in yanı sıra Ak Gıda’da olduğu gibi BİM mağazalarının en büyük ortağı olan Mustafa Latif Topbaş ve ailesi de ortak. Eden’in başkanı Topbaş, başkan vekili ise Ülker Grubu Başkanı Murat Ülker oldu.

Yazarlar