Ekonomi Savaş oyunlarında Türk rüzgârı esecek

Savaş oyunlarında Türk rüzgârı esecek

08.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk yapımı Atak helikopteri dünyaca ünlü savaş oyunu War Thunder’a eklendi. T129 Atak, oyunun güncel versiyonunda oyuncularla buluşacak. Oyunun resmi sitesinde TUSAŞ’ın geliştirdiği helikopterin bilgileri ayrıntılı yer aldı.

Savaş oyunlarında Türk rüzgârı esecek

SEZER ÖNSAL / Ankara - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, dünyaca ünlü savaş oyunu ‘War Thunder’ envanterine eklendi.

Haberin Devamı

Piyasaya sürülmesinin ardından birçok ödül alan oyun, savaş strateji tutkunlarına her yıl güncel ekipmanlar sunuyor. Önceki gün oyunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklama ile oyun envanterine tanıdık bir isim de dahil oldu. T129 Atak, oyunun güncel versiyonunda oyuncularla buluşacak.

Moskova merkezli video oyun geliştirici stüdyosu Gaijin Entertainment tarafından geliştirilen savaş oyunu War Thunder, piyasaya sürülmesinin ardından bu alanda ‘en iyi teknoloji, en iyi ses, en geliştirici oyun’ gibi birçok ödüle layık görüldü.

War Thunder, bir araç savaş çok oyunculu video oyunu. 2011’de duyuruldu. İlk olarak Kasım 2012’de açık beta olarak yayınlandı. Ocak 2013’te ise dünya çapında piyasaya sunuldu. 2016’da resmi olarak yayınlandı. Pek çok oyun platformunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Savaş oyunlarında Türk rüzgârı esecek

GUINESS REKORU VAR

Oyunda oyuncular uçak, helikopter, tank, torpido botları, savaş gemileri gibi araçları kullanabiliyor. War Thunder, bir uçuş simülasyon oyununda en çok uçak ve aynı anda tek bir hava muhaberesinde aynı anda çevrimiçi olan oyuncu sayısı ile de Guiness Dünya Rekoru’na sahip. Oyun aynı zamanda 50 binden fazla eş zamanlı oyuncuyla Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Dünya çapında savaş oyunu tutkunlarının favorisi olan bu oyuna, gelişen Türk Savunma Sanayisinin en önemli eserlerinden olan TUSAŞ tarafından geliştirilen T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri’de eklendi.

Savaş oyunlarında Türk rüzgârı esecek

TÜRK MODİFİKASYONU

Oyunun resmi sitesinden önceki gün yapılan açıklamada, T129’a ait bilgiler detaylı bir şekilde verildi. Atak’ın, İtalyan A129 Mangusta taarruz helikopteriyle benzerliğinin yanında helikopterin Türk modifikasyonu ile daha da genişletildiği belirtildi. Oyun tanıtımında son derece zor bir hedef olmasıyla öne çıkan Atak’ın oyun içi hızı 281 km/s olarak belirlendi. Oyunda, Atak helikopterinde kullanılan silah envanterinde, Roketsan yapımı iki silah olan ‘Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi’ (UMTAS) ve füze sistemi ‘Cirit’in yer alması da dikkat çekti.