Ekonomi Sen gençsin, güç sensin

Sen gençsin, güç sensin

05.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Toplum Gönüllüleri ve Eti, hayal kurmaktan vazgeçmeyen, azimle ve cesaretle çalışan girişimci gençleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “Sen Gençsin Güç Sensin” Sosyal Sorumluluk Projesi’yle gençleri geleceğe hazırlıyor.

Sen gençsin, güç sensin

Projeyle Türkiye’nin dört bir yanında bilim, kültür/sanat, spor ve sosyal sorumluluk konularında fark yaratan, yaptıkları ve başarılarıyla ilham kaynağı olan 15-25 yaş aralığındaki gençlere erişmek ve hikâyelerinin görünürlüğünü artırmak hedefleniyor. Projede, alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirmeler ile her yıl 4 kategoride belirlenen toplam 16 gence mentorluk ve hibe desteği sağlayarak hayallerinin peşinden koşmaları sağlanıyor.

Haberin Devamı

Katılma koşulları

TOG internet sitesi üzerinden her yıl mayıs-haziran döneminde tüm Türkiye genelinde açılan çağrıya başvuran gençler, proje değerlendirme kriterleri doğrultusunda TOG’un ön elemesinden geçiyorlar. Ön değerlendirme sonrası yarı finale kalan gençler “Sen Gensin Güç Sensin” dijital kampına katılmaya hak kazanıyor. Daha fazla gence destek olmak ve fayda sağlamak amacıyla 128 gençle çevrimiçi olarak 2 günlük bir kamp gerçekleştiriliyor. Başvuru formları jüri üyelerinin değerlendirmesine sunuluyor ve her kategoriden 4, toplamda 16 genç belirleniyor. En önemli kriter gençlerin kurdukları hayallere ulaşmak için gösterdikleri azim ve kararlılık.