Ekonomi SERİYİ BEŞLEDİ 150 EVE ÖZEL İNDİRİM BAŞLATTI

SERİYİ BEŞLEDİ 150 EVE ÖZEL İNDİRİM BAŞLATTI

07.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İhlas Yapı, Bizim Evler projelerine gelen yoğun talep üzerine 713 konutluk Bizim Evler 5 projesine de başlıyor. 110 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projede ilk 150 daire özel fiyatlarla satışa sunuluyor

SERİYİ BEŞLEDİ 150 EVE ÖZEL İNDİRİM BAŞLATTI

İhlas Yapı A.Ş. Ispartakule’de büyük beğeni toplayan Bizim Evler markalı konut projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bizim Evler 1, Bizim Evler 2, Bizim Evler 3 projelerinin erken tesliminden sonra, Bizim Evler 4’ün de inşasına devam eden firma, 713 konutluk Bizim Evler 5 projesine başlıyor. Bölgedeki talebi değerlendirdiklerini söyleyen Bizim Evler 5 Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Erhan Değerli, kalitesinin yanı sıra geniş ve ferah yaşam alanlarıyla öne çıkacak Bizim Evler 5 projesini de satışa sunacaklarını söyledi. Değerli, projedeki 150 dairenin 9 Haziran’da özel fiyatlarla satışa sunulacağını belirtti.

Bizim Evler markasına gelen yoğun talebi karşılamak üzere bölgedeki yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini anlatan Değerli, “Bizim Evler konseptini devam ettirerek Bizim Evler 5’te de yine özlenen bir yaşam alanı oluşturuluyor. Modern hayatın gerektirdiği tüm yenilikleri ve ihtiyaçları projelerine yansıtan Bizim Evler markalı konutlar özellikle kalitesiyle öne çıkıyor” diye konuştu. Bizim Evler 5’in yatırım bedelini aktaran Değerli, “Bugüne dek inşa edilen tüm Bizim Evler markalı konut projelerinde olduğu gibi Bizim Evler 5’te de peyzaja geniş yer ayrılıyor. Kapalı yüzme havuzu, fitness, sauna, Türk hamamı, Fin hamamı, göl kafeler ve sağlık merkezi gibi sosyal alanlara da büyük yer ayrılan proje 110 milyon liralık bir yatırımla hayata geçiriliyor” diye vurguladı. Projenin mimarisinin İhlas Yapı Proje Grubu’na ait olduğunu ifade eden Değerli, projenin teslim tarihini ise 15 Haziran 2014 olarak kaydetti.

“Yatırımcının ilgisini çekiyor” Bizim Evler projelerinin genellikle ailelere hitap ettiğini belirten Değerli, projelerin yatırımcıların da ilgisini çektiğini söyleyerek, “Yaşamın başladığı Bizim Evler 1, Bizim Evler 2 ve Bizim Evler 3’te yüksek prim oranları ve kolay kiracı bulma imkânları da yatırımcıların ilgisini Bizim Evler markasına çekiyor” diye ekledi.

Fiyatlar düşük tutuluyor Reklam öncesi cazip fiyatlarla 9 Haziran Cumartesi satışa sunulacak olan Bizim Evler 5’in şimdiden yatırımcıların ilgisini topladığını anlatan Değerli, “183 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak Bizim Evler 5’in fiyatları kısa süreliğine düşük oranlarda tutuluyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Stüdyo ve 1+1’lere yer yok

67 bin 191 metrekare arsa üzerinde 100 bin 786 metrekare inşaat alanında projelendirilen Bizim Evler 5’te 713 daire yer alacak. Stüdyo ve 1+1 dairelerin yer almadığı projede 108, 115 ve 129 metrekarelik 2+1, 168 metrekarelik 3+1 ve 205 metrekarelik 4+1 daire tiplerine yer veriliyor. Bütün dairelerde ankastre ürünler ve klimanın yani sıra büyük 2+1, 3+ 1 ve 4+1 dairelerin tümünde çamaşır odası, ebeveyn banyosu ve yine tüm 3+1 ve 4+1 dairelerde giyinme odaları bulunuyor.

GÜNÜN PROJESİ:

VELİEFENDİ’DEN MARMARA DENİZİ’Nİ SEYRETTİRECEK

Veliefendi’de Koç Grubu’na ait arsa üzerinde inşası devam eden The Istanbul Veliefendi’nin bitişiğinde konumlandırılan The Istanbul Residence satışa çıktı. 70 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen The Istanbul Residence lüks detayları ve Marmara Denizi manzarasıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı


8 bin metrekare arsa üzerinde inşasına başlanan projede 351 rezidans daire ve çeşitli alanlarda hizmet verecek 11 ticari ünite yer alacak. Ayrıcalıklı rezidans hizmetlerinin kapsamında reception hizmeti, concierge hizmeti, lounge hizmeti, oda servisi, kuaför hizmeti kuru temizleme hizmeti, vale parking hizmeti ve Bellboy hizmeti gibi imkanlar sunuluyor.


Açık ve kapanabilir yüzme havuzu ile fitness center’ın da yer aldığı The Istanbul Residence’ta proje bünyesindeki mağazalarla rezidans sakinleri tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek.


1+0, 1+1 ve 2+1 daire seçeneklerinin yer aldığı The Istanbul Residence’ta kat bahçeli 1+1 ve 2+1 daire tipleri de sunuluyor. Fiyatların 165 bin liradan başladığı projede anlaşmalı bankalar aracılığıyla 120 aya kadar vadeli ödeme planları sunuluyor. Tasarımının Mimar Gökhan Avcıoğlu’na (GAD Mimarlık) ait olduğu The Istanbul Residence’ta teslimler ise 2014’ün Aralık ayında başlayacak.

YAKIN PLAN YERİ: Veliefendi
YAPIMCI FİRMA: YDA Grup ve Kuruluş İnşaat
TESLİM TARİHİ: Aralık 2014
KONUT SAYISI: 351
KONUT TİPİ: 1+0, 1+1, 2+1
KONUT BÜYÜKLÜĞÜ: 41-131 m2
Başlangıç fİyatı: 165.000 TL

‘E-tapu’dan yurtdışındaki vatandaşlar da faydalanacak

Haberin Devamı

Zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşların tapu müdürlüklerinin kapısındaki bekleyişlerine son veren Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) uygulamasından yurt dışındaki vatandaşların da yararlanması planlanıyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Davut Güney, yaptığı açıklamada, TAKBİS’e geçilmesiyle evden ya da işten internete bağlanılabilen her yerden tapu işlemleri için randevu alınabildiğini söyledi.


Randevu sistemine göre alım-satım evraklarının teslim edildiğini belirten Güney, belgelerin kontrolünün sonucuna göre vatandaşın SMS ile bilgilendirildiğini ifade etti. İşlem hazır olduğunda vatandaşın yine kısa mesajla bilgilendirildiğini anlatan Güney, “Uygulama sayesinde vatandaşın tapu müdürlüklerinde saatlerce kuyruk beklemesinin ve zaman kaybının önüne geçiliyor. Artık birçok müdürlükte vatandaşla karşılaşılmıyor bile. Vatandaş geliyor, imzasını atıyor ve tapusunu alıyor” dedi.


Altyapı hazır
Güney, uygulamadan yurt dışındaki Türk vatandaşlarının da yararlanması için çalıştıklarını vurgulayarak, Dışişleri Bakanlığı ile yürüttükleri çalışmaların henüz sonuçlanmadığını ancak hızla devam ettiğini anlattı. Uygulamanın, Türk vatandaşlarının yoğunlukta olduğu ülkelerden başlamasının planlandığını dile getiren Güney, “Yurt dışındaki bir vatandaşımız, Türkiye’deki gayrimenkulü için iline, ilçesine gelmek zorunda kalmadan bulunduğu yerden işlemini yaptırabilecek. Uygulamanın altyapısı hazır ama prosedürleri tamamlanmadı. Tamamlandığı takdirde bu işlemler yurt dışından da yaptırılabilecek” diye aktardı.

Haberin Devamı


Masraf azalıyor
Uygulamanın Türkiye’nin her yerinde geçerli olduğunu aktaran Güney, vatandaşın ülkenin herhangi bir yerindeki gayrimenkulünü satmak için oradan oraya gitmesine son verdiklerini belirtti. Ülke genelinde, yılda yaklaşık 7 milyon işlem yaptıklarını aktaran Güney, geçmişte vatandaşın tapusunu almak için 5-10 gün bekleyebildiğini belirterek, “Vatandaşlarımız eskiden başka ildeki gayrimenkulü için günlerce zaman kaybederek gidiş, dönüş, yol ve konaklama gibi bir sürü harcama yapıyordu. Artık alıcı ve satıcı, bulunduğu yerdeki tapu müdürlüklerine beraber gittiği takdirde hiçbir sorunla karşılaşmadan, tapu işlemleri yapılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk pasif evini İzmir’de üretti

Enerjiye her yıl 35 milyar dolar ödeyen Türkiye’de binaların yüzde 90’ının halen yalıtımsız olduğu biliniyor. Avrupa Birliği ülkeleri ise, artık yüzde 95’lere varan oranda düşük enerji ile sıfır emisyon salınımını yakalayan pasif evleri inşa ediyor.


Dünyada hızla gelişen bu trende yetişebilmek için ilk adım da Blue’Safe Mavi Kale’den geldi. Firma Türkiye’nin ilk sertifikalı pasif evini İzmir’de inşa etti. 180 metrekarelik bu evde, evin inşaat maliyetinin yüzde 5’i kadarı ile ısı yalıtımı yapıldı.


Blue’Safe Mavi Kale paket sistem de yer alan CE belgeli Styrofoam ile 20 cm’lik kaplama yapılarak yalıtım sağlandı.
Uygulanan Styrofoam üzerine paket sistemde bulunan son kat kaplama ve boyasıyla mükemmel bir yalıtım için gereken tüm unsurlar hayata geçirildi. Ayrıca binaya havalandırma, güneş enerjisi ile sıcak su temini gibi diğer enerji tasarrufu bileşenleri de uygulandı.

173 ofisi açık artırmayla satışa çıkardı

Türkerler Durmaz ve İzka Konsorsiyumu’nun Emlak Konut GYO ile ortaklaşa yaptığı Park Yaşam Mavişehir projesinde 15 dükkan ve 173 ofis açık arttırma ile satışa sunuldu. Park Yaşam Mavişehir Ticaret Merkezi’nde 1+1, 2+1 ve 3+1 ofis çeşitleri yer alırken, fiyatlar 225 bin liradan başlıyor.


Ofis sahibi olanlara farklı seçeneklerin sunulduğu projede evcil hayvan barınağı, toplantı odaları, playstation odası, karaoke ve müzik odası, çocuklar için özel olarak geliştirilmiş Teknokings adı verilen çocuk oyun alanı, davetli ve yemek odaları, açık ve kapalı otopark, kuaför salonu, fitness merkezi, yoga ve pilates stüdyosunu bulunuyor.


2012 sonunda teslim
İzmir'deki son büyük parsellerden birinin üzerinde 350 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje 12.12.2012'de tamamlanacak. Toplam 521 dairenin bulunduğu projede daire tipleri 1+1’den başlayıp 5+1’e kadar uzanıyor. Park Yaşam Mavişehir’de kapalı otopark, kapalı havuz, geniş yeşil alanlar, sosyal tesisler ve geniş alanda çocuk oyun seçenekleri yer alıyor.
İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Azat Yeşil, projenin İzmir’in gelişimine katkı sunacağını belirtti.

Zekeriyaköy’de lansmana özel indirim fırsatı veriyor

İmaj İnşaat tarafından Zekeriyaköy’de hayata geçirilecek İmaj Garden ve İmaj Greenlife projelerinden kampanya haberi geldi. Projelerde lansmana özel yüzde 20’ye varan indirimler sunuluyor.


Toplamda 46 adet bağımsız bölümden oluşacak olan Zekeriyaköy projeleri, 12 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede müstakil villa, ikiz villa, bahçe dubleksi ve çatı dubleksi olarak çeşitli alternatifler bulunuyor. Villa tipi yapıda, 2+1’den 5+1’e kadar dubleks ve villa seçenekleri içeren projelerin açık yüzme havuzu, sauna ve buhar odası, fitness merkezi, karaoke salonu, oyun odası, 20 kişilik özel cep sineması, mini golf, mini futbol, basketbol ve tenis sahaları gibi sosyal alanları bulunuyor.

Aktaş İnşaat’tan 120 aya kadar % 0.99 faiz oranı

Aktaş İnşaat, Aktaş Boğaziçi Evleri’nde farklı ödeme koşulları sağlıyor. Kandilli’de inşa edilen projede, 120 aya varan yüzde 0,99 faiz oranında krediyle ev sahibi olma fırsatı sağlanıyor. Aktaş Boğaziçi Evleri, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerinden oluşuyor. 8 blok ve 1 adet 2. derece tarihi köşkten oluşan projede çocuk oyun alanları, yürüme parkurları iki adet açık ve bir adet kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna ve fitness center gibi sosyal donatılara yer veriliyor.


Yüzde 85’inin yeşil alanlara ayrıldığı proje toplamda 81 konuttan oluşuyor. Aralık 2012’de ilk etabı teslim edilecek projeden ev sahibi olmak isteyenler kat irtifak tapularını da hemen alabiliyor.

Özel kampanyasıyla Bodrum tatili kazandırıyor

Group Homes, Bodrum Tuzla Koyu’nun muhteşem manzarasına sahip Adlon Residence için sosyal medya kullanıcılarına özel bir kampanya düzenledi. Bu kapsamda firma, Facebook üzerinden Adlon Residence sayfasını beğenen ve haberlerini paylaşan; Twitter’da ise projenin takipçisi olup iletileri retweet eden ve Adlon hashtag’i ile bahsedenler arasından en çok paylaşım yapan üç kişiye bir hafta çift kişilik Bodrum tatili hediye ediyor. Kampanya 30 Haziran’a kadar devam ediyor.
7 ayda yüzde 78 prim getiren projede konutlar 159 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 25 indirimin uygulandığı projeden ev sahibi olanlar, ödemeye ise 2013’te başlayabiliyor.

Engellilere özel 595 lira peşinatlı ödeme kolaylığı

Bulut İnşaat’ın yeni projesi, Evviva Home’da, başvuran 200 engelli kişiye peşinatsız, sıfır faiz ve uygun ödeme koşulları sunuluyor. Buna göre, başvuran engelliler 595 lira peşinat verip her ay 595 lira taksitle daire sahibi olabiliyor. 172 konuttan oluşan Evviva Home, 2 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.
1+1 ve 2+1 dairelerin yer aldığı projede, Fin hamamından spor salonuna, çocuk parkından yürüyüş alanlarına kadar birçok sosyal alan bulunuyor. Aidat fiyatlarının 1+1 dairelerde 80, 2+1 dairelerde 100 lira olarak belirlendiği projede, engellilere özel kolay açılıp kapanabilen giriş kapıları, ses ve ışıklı yön belirleyici ile kullanımı kolay asansörler mevcut.

Hangi daire kaç lira?
Tipi Fiyatı
1+1 59.640
2+1 100.800