Ekonomi Sevgiliye hediyede tekno yardım!

Sevgiliye hediyede tekno yardım!

06.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hediye seçmek ve karşı tarafın beğeneceği bir hediye almak da önemli bir meziyet. Sevgililer Günü öncesinde imdada mobil uygulamalar yetişiyor. Zamandan tasarruf ettirip hediye seçiminizde yardımcı olmayı hedefliyorlar

Sevgiliye hediyede  tekno yardım

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken pek çok insan hediye almak için hazırlıklar yapıyor.

Haberin Devamı

İnternet alışverişinin de arttığı bu dönemde yeni uyguamalar hediye seçmekte zorlananlara yardım ediyor. Pek çok e-ticaret sitesi ve hediye seçeneği arasında kalanlara yardım eden yeni mobil uygulamalar imdadada yetişiyor. Mobilden alışverişin de arttığı bu dönemde yeni nesil alışveriş uygulamalarında patlama yaşanıyor. Araştırmalara göre, e-ticaret için mobil öncelikli trafik kaynağı. Siteler için mobil uyumluluk çok önemli hale geldi bunun yanında sadece mobilde alışveriş yapılabilen uygulamalar da giderek artıyor. Değişik hediye seçeneği arayanlar için bu uygulamalara mercek tuttuk.

Zamandan tasarruf

Jestiniyap: Mobil hediye gönderme uygulaması. Hediyeleşme alışkanlıklarını değiştirmek ve jest yapmaya yeni bir boyut kazandırmak için yola çıktı. Zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın kullanıcıların tek tuşla jest yapmalarına olanak sunan uygulama aynı zamanda kolay ve hızlı ödeme sistemiyle zamandan tasarruf ettirmeyi amaçlıyor. Yeme-içmeden moda-tasarıma, sağlıklı yaşamdan seyahat ve teknolojiye kadar sunduğu jest seçenekleri ile 7’den 70’e herkesin hayatını kolaylaştırmayı ve saatler süren hediye arama sorununa çözüm getirmeyi hedefliyor. iOS ve Android platformunda var.

Haberin Devamı

Acabanealsam: Teknoloji markalarının ürünlerini ve kişiye özel hediyeleri kullanıcılarla buluşturan bir alışveriş sitesi. Kişiselleştirilmiş ürünlere ek olarak distribütörlüğünü üstlendiği markaların da satışını gerçekleştiriyor. Özelleştirilmiş hediye bulmayı kolaylaştırırken, ‘Acaba ne hediye alsam’ sorusuna da yüzlerce alternatif sunmayı hedefliyor. Retro-teknolojik kalem, üç boyutlu havaya çizim yapabilen kalem, isme özel ahşap kesim tahtası gibi farklı ürün seçeneklerine sahip.

Fiyongo: Mobil hediyeleşme uygulaması. Fiyongo, kullanıcıların popüler mobil bankacılık uygulaması içinden hediyeleşmesini sağlıyor. Nedim Karasu’nun kurucu ortağı olduğu Fiyongo, kullanıcıların seçtikleri hediyeleri, yazı, fotoğraf ya da video formatlarında kişisel mesajlarını ekleyerek WhatsApp veya Facebook Messenger üzerinden sevdiklerine göndermesini sağlıyor. Fiyongo ile Cinemaximum, Pupa, Cup of Joy, Paramanya, Petra Roasting, League of Legends, Yogauni, BloomandFresh, Spotify, Crate&Barrel, Koton ya da Kılıç Ali Paşa Hamamı gibi geniş yelpazede anlaşmalı kuruma ait hediyeleri 15 dakikadan az sürede iletebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Fikir arayanlara seçenek

Hediye Bulucu: Hepsiburada, sevdiklerine hangi hediyeyi alacağına dair fikri olmayanlara ve bu konuda zorlananlara da basit ve pratik bir yardım özelliği geliştirdi. Hepsiburada’nın ‘hediye bulucu’ arama özelliği, kullanıcılarına sevdikleri için en doğru hediyeyi seçme ve kolay bir şekilde alma fırsatını sunuyor.

‘Hediye bulucu’ kullanıcıların seçimi doğrultusunda birçok farklı kategoride fikirler sunuyor. Her bir kategori altında ise fiyata göre filtreleme seçeneğinin yanı sıra çok satanlar ve en yüksek puanlı ürünler sıralanıyor.

Pit Start: Tabii ki bir de alınan hediyenin aynı gün teslimat sorunu var. Yeni nesil teslimat sistemi Pit Start bunu sağlamak için yola çıktı. Sevgililer Günü’nde son dakika yapılan alışverişleri aynı gün içerisinde teslim edecek. Randevulu olarak gönderinin alıcısına önceden belirlenmemiş sabit bir adres yoksa bile gün içerisinde uygun olduğu saatlerde iletişime geçerek herhangi bir noktada teslimat gerçekleştirebilecekler. Pit Start, sektörün ihtiyaçlarına cevap olarak kuruldu.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN

Sevgiliye hediyede  tekno yardım


Alcatel ‘Shine’ Türkiye’ye geldi

Alcatel Shine Lite, tasarımı, parmak izi sensörü ve eğlenceli fotoğraf uygulamaları gibi önemli teknik özellikleri bir araya getiriyor. Raflarda yerini alan telefon, dayanıklı metal bir çerçeveye sahip. 5 inç’lik ekran boyutu bulunan telefonda 16 GB dahili ve 256 GB artırılabilir hafıza var. 13 MP arka ve 5 MP ön kamera çözünürlüğü olan cepte, 1.3 Gigahertz işlemci, Android 6.0 işletim sistemi bulunuyor. 2 GB Ram’i ve 2460 mAh’lık pili var. Faceshow özelliği özçekimleri kısa sekanslarda bir araya getirerek ilginç videolar oluşturuyor.

Splitcatcher işlevi ise kullanıcıların farklı parçalardan güzel fotoğraf kolajları oluşturmalarını sağlıyor. Alcatel’e özgü Gesture Shot özelliğine de sahip. Bu özellik sayesinde kullanıcı ‘V’ işaretini yaparak anında fotoğraf çekebiliyor.

Haberin Devamı

YENİ PROJE

Sevgiliye hediyede  tekno yardım


Öğrencilerden üç boyutlu yazıcı

Samsun’da bir köy ilköğretim okulu, teknoloji yardımıyla nasıl sınırların ötesine geçileceği ve teknolojinin sayısal uçurumu nasıl kapatabileceğinin canlı bir örneğini oluşturuyor. Samsun’un Vezirköprü’deki Göl İlk ve Ortaokulu, öğrencilerini üç boyutlu yazıcılarla buluşturuyor. Okulun Fen Bilimleri Öğretmeni Uğur Akdin, bu projenin mimarları arasında.

Öğrenciler robotları hareket ettirmek için İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi Hüseyin Yıldız’ın hazırladığı özel videolar yardımıyla Arduino devrelerini kodlamayı öğreniyorlar.

Bu hayallerine astronomi dünyasının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Ethem Derman ve farklı markalarda 3 boyutlu yazıcıların Türkiye dağıtıcılığını üstlenen 3BFab Genel Müdürü Hakan Güzelgöz de ortak olmuş. Öğrenciler şu an 3 boyutlu yazıcılarla ilk baskılarını almaya hatta Tinkercad programıyla kendi tasarımlarını yapmaya bile başlamışlar.