Ekonomi Sevimli dostlara kampanya yağmuru

Sevimli dostlara kampanya yağmuru

05.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünya Hayvanları Koruma Günü perakende sektöründe de kutlandı. Bu güne özel pek çok marka hem indirimler hem de sosyal sorumluluk kampanyaları düzenledi.

Sevimli dostlara kampanya yağmuru

Sevimli dostlara indirimlerden yürüteçlere, sigortadan ücretsiz taşımaya kadar pek çok yenilik tanıtıldı.

Haberin Devamı

Engellilere yürüteç

Vestel, sosyal sorumluluk projesi ile engelli hayvanları hayata bağlayacak yürüteç ve sokak hayvanlarına kulübeler tasarladı. Yardıma ve bakıma muhtaç
engelli hayvanlara kullanım ömrünü tamamlamış ürünlerin parçalarından yürüteç tasarlayan firma, Manisa Hayvan Barınağı’ndaki engelli köpeklerin yürümesini sağladı. Ayrıca Ben Robot Değilim projesi kapsamında elde kalan stant malzemelerinden de kedi-köpek evleri yapan Vestel Gönüllüleri, kulübelerin bir kısmını Yedikule Hayvan Barınağı’na bağışladı.

Sevimli dostlara kampanya yağmuru

İndirimli mama

Migros, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü yüzde 50 indirimle kutladı. HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) iş birliğiyle sokak, barınak ve orman hayvanlarının sağlıklı beslenmesine katkıda bulunan Migros, Dostluk Maması ile sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklere el uzatıyor. 4 Ekim Perşembe gününe kadar tüm evcil hayvan ürünlerinde yüzde 50 indirim fırsatı sundu. Ayrıca Migros, hayvanların sağlığı ve beslenmesi için HAYTAP’la yaptığı çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Pati taksi

Akıllı telefon uygulaması BiTaksi, evcil hayvanı olan kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için Hayvanları Koruma Günü kapsamında yeni güncellemesini hayata geçirdi. Karşılıklı memnuniyeti ve yolculuk kalitesini artırmak için her gün daha fazla çalışan uygulama ile artık tek tıkla ‘pati taksi’ geliyor. Takside evcil hayvanla seyahati mümkün kılıyor.

Sigortalılar

Aksigorta, evcil hayvanlara özel sunduğu Pati Sigortası ile sevimli dostlarımızı güvence altına alıyor. Pati sigortası, aşıları tamamlanmış olan 6 aydan büyük 10 yaşından küçük tüm ırk ve cinsiyetteki kedi ve köpekler için yapılabiliyor. Yüksekten düşme sonucu oluşan kırık ve yaralanmalar, herhangi bir kaza veya enfeksiyon sebebiyle oluşabilecek göz tedavileri, trafik kazası sonucu oluşan tüm sağlık problemleri gibi sorunlar güvence altına alınıyor.

Özel projeler, yeni ürünler

Nestle Purina, Felix markası ile Dünya Hayvanları Koruma Günü için gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesinin 4. yılında #SenDePatile dedi. Twitter üzerinden #SenDePatile hashtagiyle paylaşılacak binlerce tweet desteğiyle barınaklardaki engelli hayvan dostlarımıza yürüteç ve mama bağışlandı. Tekzen de bu gün için özel bir proje düzenledi. Proje kapsamında 17 Ekim tarihleri arasında Tekzen’in online alışveriş platformundan yapılacak her alışveriş için Tekzen, Haçiko derneğine 1 TL bağış yapacak.

Haberin Devamı

Scotty de, 4 Ekim’de belirli lokasyonlarda yapılacak yolculuklarda kullanıcılara mama kabı ve mama hediye etti. Tchibo da, evcil hayvanları mutlu edebilecek pek çok eğlenceli ürünü uygun fiyata satıyor.