Ekonomi Siemens ve Porsche e-yakıt geliştiriyor

Siemens ve Porsche e-yakıt geliştiriyor

11.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Siemens Energy ve Porche, iklime duyarlı e-yakıt üretimi gerçekleştirmek için güçlerini birleştiriyor. Uluslararası şirketler ve Alman hükümetinin de desteklediği pilot proje kapsamında Şili’de kurulacak tesiste, 2022 yılında yaklaşık 130 bin litre e-yakıt üretilmesi planlanıyor.

Siemens ve Porsche e-yakıt geliştiriyor

‘Haru Oni’ adlı proje kapsamında Siemens Energy iklime duyarlı, sentetik e-yakıt üretmek için dünyanın ilk entegre, ticari ve endüstriyel ölçekli tesisini kurmaya hazırlanıyor.

Proje, yeşil rüzgar enerjisi yardımıyla iklime duyarlı yakıt üretmek için bölgenin rüzgar koşullarından yararlanacak. Kapasitenin 2024 yılına kadar yılda 55 milyon litreye çıkarılması ve 2026 yılına kadar 550 milyon litre üretim hedefleniyor.

Porche, ilk alıcısı olacağı yeşil yakıtı öncelikli olarak yarış pistlerinde ve araç denemelerinde, ileriye dönük olarak da seri üretim spor arabalarda kullanmayı planlıyor. Projenin Siemens Energy ve Porsche dışındaki diğer ortakları enerji şirketi AME, Şili petrol şirketi ENAP ve İtalyan enerji şirketi Enel.

Siemens Energy CEO’su Christian Bruch, “Almanya Hükümeti’nin yeşil enerjiden faydalanmak için bu projeye verdiği destek bizim için çok değerli” dedi.

Porsche CEO’su Oliver Blume de, “Uzmanlığımızı iklime duyarlı yakıt geliştirmek için kullanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, inovasyonun dünyada ilk kez entegre tesiste uygulanmasından gurur duyduğunu söyledi.