Ekonomi Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi (Sbm) Nedir, Görevleri Nelerdir? Sbm Ne İşe Yarar?

Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi (Sbm) Nedir, Görevleri Nelerdir? Sbm Ne İşe Yarar?

19.12.2021 - 03:29 | Son Güncellenme:

Çağımızda gelişen teknoloji, iletişim, dijital veri akışı ve pek çok işlemin hem ulusal hem de uluslararası arenada online yapılıyor olması yeni yeni kurum, kuruluş ve hizmetlerin de oluşturulmasını gerekli kılmıştır. Bu kapsamda Türkiye'de de SBM yani Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi kurulmuştur. İşte ilgiyle okuyacağınız Sigorta Bilgi Ve Gözetim (SBM) nedir, görevleri nelerdir, SBM ne işe yarar ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi (Sbm) Nedir, Görevleri Nelerdir Sbm Ne İşe Yarar


Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) 2003 yılında kurulmuş ve Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği'nin RG'de yayımlanması ile de faaliyete başlamıştır.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Nedir?

Tüm dünyada olduğu gibi kaçınılmaz olarak Türkiye'de sigortacılık ve sigorta kapsamına giren alanlar artmıştır. 2003 yılında da Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan bir yönetmelik ve bu yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanması ile hem yönetmelik yürürlüğe girmiş hem de "Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi" faaliyetine başlamıştır.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Görevleri Nelerdir? SBM Ne İşe Yarar?

2003 yılında faaliyetine başlayan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Türkiye Sigorta ve Reasürans Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kuruluştur. SBM, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenir. SBM'nin görevleri arasında sigortalı sayısının artmasını teşvik, sigorta dolandırıcılığının önüne geçmek gibi görevleri bulunur. SBM'den alınabilecek hizmetler ise şöyledir:

Haberin Devamı

Trafik poliçe sorgulama

Kasko poliçe sorgulama

Hasar kaydı sorgulama

Araç değer kaybı sorgulama

Kaza tespit tutanağı sorgulama

Hayat poliçe sorgulama

Ferdi kaza sorgulama