Ekonomi Silivri konutlarına yoğun talep

Silivri konutlarına yoğun talep

02.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Silivri’de satışa sunulan bin 356 konutun başvuruları tamamlanırken, bu konutlara toplam 20 bin 639 talep geldi.

Silivri konutlarına yoğun talep

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Silivri’de dar ve orta gelir katmanı için satışa sunulan konutlara vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Turan, “Sosyal konut ürettiğimiz için vatandaşlarımız kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabiliyor. Türkiye’nin her yerinde 5 - 10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar gelirli vatandaşlar için yıllardır “dost eli” yaklaşımıyla hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Turan, “Bin 356 konutumuz içinde yer alan 2 + 1 nitelikte 934 konutumuzu daha önce hiç konut sahibi olmamış dar gelirli vatandaşlarımıza sunduk. Bu konutlarımıza 17 bin 1 başvuru yapıldı. Orta gelirli vatandaşlar için satışa sunulan 3 + 1 nitelikli 422 konuta ise 3 bin 638 başvuru geldi” ifadelerini kullandı.

Turan, 11 - 12 Temmuz’da noter huzurunda yapacak kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşların belirleneceğini belirterek, kura çekimi sonrası konut sahibi olamayan vatandaşlara başvuru bedellerini 18 Temmuz’dan itibaren iade edeceklerini bildirdi.