Ekonomi Şimdi tekno hediye zamanı

Şimdi tekno hediye zamanı

13.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni bir yıla girmemize günler kaldı. 2015 yılı için yeni umutlar beslerken yeni yıl kutlamalarında vermek üzere hediye seçmek için de son haftalara giriliyor

Şimdi tekno hediye zamanı

Bir sürü seçenek arasından ne alacağınıza karar veremiyor musunuz? Teknoloji sever arkadaş ve aile bireylerine alabileceğiniz hediye seçeneklerine göz attık.

GİYİLEBİLİR: Bu yıl teknolojideki en önemli trendlerden biri giyilebilirdi. Akıllı saatten fitness bantlarına ve kolyeye kadar bütün aksesuar ve kıyafetler akıllanıyor. Tek bir cihazda bulunan aktivite izleyici, kalori hesaplayıcı ve akıllı saat gibi seçenekler de var. Samsung Galaxy Gear 2, Sony Smartwatch 2 gibi akıllı saatler, Fitbit, Turkcell’in T-Fit bileklikleri var. Fiyatları 200-600 TL arasında değişiyor. Saatler için de 250-800 TL arasında bir bütçe ayırmanız gerekecek.

HİBRİT LAPTOPLAR: Tablet mi, laptop mı almalı diye karar mı veremiyorsunuz? Bu yıl bu ikilemi yaşamayacaksınız. Hem tablet hem de laptop olarak kullanılabilen pek çok yeni model bulunuyor. Hibrit modellerin kullanımı da kolay. Hem tablet hem de bilgisayar deneyimini bir arada yaşayabilirsiniz. Cihazı tablet olarak kullanmak istediğinizde ekranı gövdeden rahatlıkla ayırıyorsunuz ve tablet haline geliyor. Fiyatları 800 TL’den başlıyor.

Büyük ekran furyası
TABLETLER: Hayatımızın yeni vazgeçilmezleri. Boyutları giderek küçülen versiyonlarıyla cep telefonlarıyla rekabet eder hale geldiler. Taşıması kolay, hafif ve pil ömürleri uzun. Tabletler çok küçük boyut ve 900 gramın altında ağırlığa sahipler. Fiyatları 100’den başlayıp 2.500 TL’ye kadar çıkıyor.

YENİ CEPLER: Cep telefonlarında büyük ekran trendi son sürat devam ediyor. Samsung, Galaxy Note 4 ve Apple da, iPhone 6 Plus’la bu segmente önemli bir katkı yaptı. Cep telefonu hediye etmeyi düşünüyorsanız büyük ekranlı olanlara bir göz atmanız gerekir.

Haberin Devamı

‘Oyun’a buyrun
AKSESUAR VE OYUN: Kılıf, kulaklık, hoparlör, klavye gibi aksesuarlar da teknoloji severlere alınabilecek hediye listesinin vazgeçilmezlerinden. Kablo karmaşasına son veren bluetooth’la çalışan kablosuz hoparlör seçenekleri ciddi oranda artmış durumda.
Deri, plastik gibi çeşitli materyalden rengarenk cep telefonu, tablet kılıfları da hediye listenizde yer alabilir. Özçekim’i Playstation 4, Xbox, Wii gibi oyun konsolları oyunseverler için güzel seçenek. Konsollar ve oyunlar dahil hazırlanan yılbaşı paketleriyle de kampanyalara bakabilirsiniz.

13 megapiksel ön kamerası var
HTC, yeni modeli Desire Eye’ı Türkiye’de satışa sundu. Görüntü kalitesiyle dikkatleri çeken cihaz ve 13 MP ön, arka kameralara sahip olan HTC Desire Eye, fotoğraf, vide çekmeyi ve özçekimler yapmayı sevenlere hitap ediyor. BSI sensörleri loş ışıklı koşullarda dahi net fotoğraflar yakalarken her iki kamera üzerindeki akıllı çift LED flaş ise ortamdaki ışık düzeyleri daha da düştüğünde de sizi iyi gösteren doğal tonlar sağlıyor. 5.2 inçlik ekranı var. Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve yüksek hızlı 4G özelliğine sahip. Satış fiyatı ise 1.899 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

1.6 milyar TL’lik çağrıyı aldık...
Dış kaynak, CRM ve çağrı merkezi hizmet servis sağlayıcısı Teleperformance Türkiye, 2014’ü yüzde 40’lık büyümeyi aşarak kapattığını açıkladı. Türkiye’de çağrı merkezi sektörü bu yılı 1.6 milyar dolarlık pazar büyüklüğüyle kapatıyor.
Teleperformance Türkiye Genel Müdürü Engin Utkan, İstanbul ve Uşak’taki yatırımlarıyla 2015’e sağlam bir giriş yaptıklarını söyledi. Utkan, “Sektör, Türkiye’de istihdam imkânlarından Avrupa ülkelerine hizmet ihracatına kadar pek çok alanda potansiyel vaat ediyor. Bu potansiyeli nitelikli insan kaynağı oluşturarak daha iyi değerlendirebileceğimizi biliyoruz” dedi.