Ekonomi ‘Sınır kapılarında teröre geçit yok’

‘Sınır kapılarında teröre geçit yok’

05.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında özellikle Türkiye’nin güneyindeki gümrük kapılarında emniyet ve denetimleri artırdıklarını söyledi.

‘Sınır kapılarında teröre geçit yok’

Tüfenkci, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/YPG-PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla yürütüldüğünü ifade etti. Bu kapsamda özellikle güney illerindeki sınır kapılarında bir dizi önlemler aldıklarını aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Güvenlik önlemi artırıldı

“Özellikle güney sınırlarındaki gümrük kapılarımızda emniyet ve denetimlerimizi artırdık. Özellikle kaçak yollardan girişlerin önlenmesi ve teröre bulaşmış şahısların sınır kapılarımızdan Türkiye’ye girmemesi noktasında gerek güvenlik güçlerimizle eş güdümlü çalışmalarımız gerekse gümrük muhafaza ekiplerimizin üstün gayretleriyle tedbirlerimizi aldık.” Tüfenkci, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince bir kamyonun yakıt deposunda gizlenmiş 2 Suriyeli’nin yakalandığını hatırlattı.