Ekonomi Sinpaş ‘yatay ofis’i Kağıthane’ye taşıdı

Sinpaş ‘yatay ofis’i Kağıthane’ye taşıdı

27.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinpaş GYO, az katlı ofis binası yapımına hız verdi. İlk yatay ofisini Eyüp’te Flatofis markası ile yapan şirket, ikinci projede Kağıthane’yi seçti. Şirket 230 bin metrekare ofis üretecek

Sinpaş ‘yatay ofis’i Kağıthane’ye taşıdı

Yatay ve A+ ofis sistemiyle geliştirdiği ilk Flatofis’i 2009 yılında Eyüp’te hayata geçiren Sinpaş GYO’nun iştiraki Servet GYO, ikinci projeyi Kağıthane’de yapacak. 70 milyon dolar değerindeki proje 8 kattan oluşacak. İnşaat çalışmaları başlayan Kağıthane Flatofis’in hafriyat çalışmaları sürüyor. Projenin 18 ay sonra tamamlanması hedefleniyor. Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, kiralama, işletme ve yönetimi de kurumsal olarak yaptıklarını söyledi.

‘Yatay ofis verimli’
Çelik, projeyi kendi arazilerinde hayata geçireceklerini belirterek, “İstanbul’da diğer projelerle birlikte şu anda 100 bin metrekare kiralanabilir ofis alanımız var. Önümüzdeki 8 yıl içinde bunu 230 bin metrekareye çıkarma hedefindeyiz. İkitelli’de ve Yenisahra’da da ofis projesi planımız var. Artık tüm dünyada yatay ofis ihtiyacı artıyor, dikey ofislere göre daha fazla verimli alan sunuyor. Kayıp alan azalıyor ve çalışan verimliliği artıyor” dedi.

Sosyal alanları artırdı
Kağıthane’de ofis metrekare satış fiyatlarının 3 bin 500 4 bin dolar arasında olduğunu kaydeden Çelik, kiralamanın ise metrekare başına 18-22 dolar olduğunu ifade etti.
Flatofis Genel Müdürü Ersin Çalık, projenin Cendere Vadisi’nde, metroya 100 metre yakınlıkta olduğunu vurgulayarak, projenin bulunduğu Cendere hattının pek çok ofis projesiyle İstanbul’un yeni MİA (Merkezi İş Alanı) Bölgesi seçildiğini söyledi.
Çalık, ofislerin kullanımı için sosyal olanakları artırdıklarını belirterek, “Flatofis Haliç için 2009 yılında 110 milyon dolar yatırımın ardından 13 milyon dolarlık ek yatırımla kullanım alanlarını arttırdık. Hız ve eğlence merkezi Speed City ile sosyal alanları genişlettik. Açılabilir boydan boya cam sistemi getirdik. Ofis projelerinde çalışanların motivasyonunu artıran, onları işlerine konsantre eden etmenlere özen gösteriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

8 şirkete 8 yıl yetecek arazi
Sinpaş Grubu’nun uzun zamandır elindeki arazileri kullandığına dikkat çeken Mahmut Sefa Çelik, bu arazilerde proje geliştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Çelik, “Grubun 8 firması gayrimenkul geliştirme işiyle uğraşıyor. Bunlar, elinde yeni bir arazi ve ihale olmasa bile bize 7-8 yıl yeter” diye konuştu.

House Residence’de evlerin % 45’i satıldı, teslimat 2016’da
Yenigün İnşaat’ın Bomonti’de inşa ettiği The House Residence’ta satışların yüzde 45’i tamamlandı. Marka ve konsept planlaması The House Collection ve FYP dizayn tarafından yapılan projede daireler, The House Hotel ve sosyal alanlar 2016 yaz sezonunda teslim edilecek. Projede ortalama metrekare fiyatları 4 bin 500 dolardan başlıyor.
250 bin dolardan başlayan stüdyo, 450 bin dolardan başlayan 1+1 ve 750 bin dolardan başlayan 2+1 dairelerin satışı FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış tarafından gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Selçuklu Evleri 29 ay sıfır faiz avantajıyla satışa sunuluyor
Sultanbeyli’de Yapı Yatırım ve Azim Gayrimenkul artaklığıyla Selçuklu mimarisinde şekillenen Selçuklu Evleri, haziran ayında teslim edilecek. Selçuklu Evleri, 114 ile 171 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 3 blok ve 193 daireden oluşuyor. Metrekare fiyatı ortalama 2 bin 500 lira olarak belirlenen dairelerin satışında, yüzde 30 peşinat, 29 aya kadar 0 faiz, 0 KDV, 0 komisyon gibi ödeme tercihleri de sunuluyor. Şirket bünyesinde de çeşitli ödeme fırsatları var. Proje, Sancaktepe metro hattına 3 dakika mesafede yer alıyor.

Yazarlar