Ekonomi ‘Şirketlerimi spor kulübü gibi kuruyorum’

‘Şirketlerimi spor kulübü gibi kuruyorum’

17.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, “Şirketlerimi kurarken benden daha yetenekli ve çalışkan kişileri işe alıyorum. Bu hem beni hem şirketlerimi yukarı taşıyor” dedi. Üniversitedeki panelde konuşan Saran’dan gençlere altın tavsiyeler geldi.

‘Şirketlerimi spor kulübü gibi kuruyorum’

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü, UNDP (BM Kalkınma Programı), İKOS (İstanbul Kültür ve Spor Derneği) ve BoMoVu (Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği) iş birliğiyle ‘Spor Yoluyla Sosyal Güçlenme Paneli ve Atölyesi’ düzenledi.

Haberin Devamı

Spor Günü etkinliği

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin girişimiyle başlatılan ve Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak ilan edilen ‘Kalkınma ve Barış için Uluslararası Spor Günü’ kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan Sadettin Saran, sporcu kimliğiyle edindiği nitelikleri iş hayatına nasıl uyguladığını anlattı. Saran, “Şirketlerimin tamamında yapıyı kurarken kendimden daha yetenekli, akıllı ve çalışkan insanlara yer vermeye gayret ediyorum. Çünkü onlarla birlikte olmak hem beni hem onları hem de şirketi üst seviyelere taşıyor. Bu tıpkı bir spor takımı kurmak gibidir” dedi.

Takım oyunu, liderlik, sorumluluk alma, esnek olmak, doğru zamanda doğru kararı vermek gibi niteliklerinin tamamını spor yaptığı zamanlardan geldiğini ifade eden Saran, “Sporun güçlendirici boyutuna inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnsanı tanımak için

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Kasap da sporun temelinde oyun olduğunu belirterek, “Oyun, insanı en iyi tanıyabileceğiniz araçtır. Çünkü spor bir insanlaşma aracıdır” dedi. Etkinliğin kolaylaştırıcılığını üstlenen İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlknur Hacısoftaoğlu ise sporu temel bir insan hakkı olarak tanımladı.