Ekonomi SOBEE’nin ‘İstanbul Kıyamet Vakti’ TTNET ile geliyor

SOBEE’nin ‘İstanbul Kıyamet Vakti’ TTNET ile geliyor

03.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

TTNET ve SOBEE Studios arasında, yerli oyun sektörü için gerçekleştirilen işbirliği ile, Türkiye’de sayıları 20 milyona yaklaşan oyunseverlerin yurtdışında üretilen oyunlara yaptığı harcamaların Türkiye’ye kazandırılması hedefleniyor.

SOBEE’nin ‘İstanbul Kıyamet Vakti’ TTNET ile geliyor

36. Uluslararası GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı’nda konuşan SOBEE Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç, dünyada 70 milyar doları aşan ve kısa sürede Hollywood’u bile aşan oyun sektörünün Türkiye’de de hak ettiği yeri bulacağına inancını dile getirdi. Dinç, Türkiye oyun sektörünün 150-200 milyon dolarlık seviyesiyle, potansiyelinin çok gerisinde bulunduğunu vurguladı.
TTNET pazarlamadan sorumla Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak da, müzik ve televizyon yayıncılığı alanında yaptıkları yatırımlara oyun ile devam ettiklerini belirtti. “İstanbul Kıyamet Vakti”, “I Can Football 2” ve “1 Man 1 Team” oyunları da TTNET ile ortaklaşa yayınlanacak.
Şirketin dijital oyun platformu olan Playstore’da oyun sayısı bine yaklaştı. SOBEE Studios tarafından geliştirilen online oyun ödeme sistemi PayPin, TTNET satış noktalarından oyunculara ulaştırılacak.