Ekonomi Söktaş’ın 6 aylık kârı 66.4 milyon TL

Söktaş’ın 6 aylık kârı 66.4 milyon TL

21.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Söktaş, yılın ilk 6 ayındaki bilançosuna göre faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) rakamını 66.4 milyon lira olarak açıkladı. Şirket kar oranında ise önceki yılın ilk 6 ayına göre yüzde 206.3 artış olduğunu bildirdi.

Söktaş’ın 6 aylık kârı 66.4 milyon TL

 

140 bin metrekare açık alana kurulu tekstil üretim kampüsünde, aralarında Stella McCartney, Hugo Boss, Paul& Shark, Massimo Dutti, Gucci ve Max Mara’nın bulunduğu üst segment perakende markalarına kumaş üreten Söktaş, bünyesindeki Efeler Çiftliği markasıyla süt hayvancılığı iş kolunda da yatırımlarını sürdürüyor. 766 dekar alan üzerine kurulan çiftlik, büyükbaş süt hayvancılığında sektörün önemli şirketleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Şirket yılın ilk altı aylık döneminde, her iki iş kolunda da büyüme kaydederek, net konsolide satış gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 41.4 artırarak 156.4 milyon TL’ye yükseltti.

Söktaş CEO’su Muzaffer Turgut Kayhan, “Gerek tekstil, gerekse büyükbaş süt hayvancılığı kolunda yürütülen maliyet azaltıcı tedbirler ile satış gelirlerindeki artış, FAVÖK’ü olumlu etkiledi. Özellikle tekstil işkolunda talebe dayalı tedariğin öneminin arttığı yeni düzende, ortaya koyduğumuz esnek üretim kabiliyetinin gelir artışına katkısı büyük” dedi.